Manşetler

Microsoft’tan çift SIM kartlı Windows telefonu: Lumia 540

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft-lumia-540-dual-sim-150415-3

Microsoft iki hatta sahip olan, ancak iki telefonla uğraşmak istemeyenler için uygun fiyatlı yeni bir Lumia akıllı telefonu çıkarıyor. Lumia 540 Dual SIM adını taşıyan bu telefonun yurt dışı satış fiyatı 150 doların biraz altında olacak şekilde belirlendi. Microsoft bu cihazın ilk akıllı telefonunu alacaklar için iyi bir seçenek olacağını iddia ediyor.

Lumia 540 Dual SIM’de 5 inç HD ekran, Microsoft’un Word, Excel, PowerPoint ve OneNote gibi yüklü uygulamaları bulunuyor. 5 megapiksel ön kamera barındıran akıllı telefon, yine yüklü gelen Skype uygulaması sayesinde video görüşme ve konferans gerçekleştirme imkanı sunuyor. Tabii ki, selfie fotoğrafları da unutmamak gerek. Microsoft’un Lumia 540’ta yüklü olarak sunduğu uygulamalar arasında Lumia Selfie uygulaması da bulunuyor.

Telefonun arkasında LED flaşlı 8 megapiksel kamera mevcut. 8 GB dahili hafızaya ek olarak microSD kart yuvası sayesinde 128 GB’ye kadar ek kapasite de sağlamak mümkün oluyor. Kullanıcılara 15 GB’lık OneDrive depolama alanı da ücretsiz olarak veriliyor. Telefonda bulunan otomatik yükleme özelliği etkinleştirildiğinde çekilen fotoğraflar ve videolar otomatik olarak karşıya yükleniyor.

Çift SIM kart desteğinin varlığına bağlı olarak, kullanıcılar her bir SIM kart için profiller oluşturabiliyor, böylelikle tuşlanan numara hangisi olursa olsun, kimin aradığını bilmek mümkün oluyor.

Lumia 540 Dual SIM’de Windows Phone 8.1 ve Denim güncellemesi yüklü geliyor. Yıl içinde yayınlanacak Windows 10 güncellemesini de Lumia 540 Dual SIM’de göreceğiz. Microsoft’un çift SIM kart destekli bu yeni Windows telefonu mayıs ayından itibaren Hindistan, Orta Doğu, Afrika, Asya-Pasifik ve İtalya gibi bölgelerde satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER