Teknoloji

Microsoft lisans ücretlerini yüzde 15 arttırıyor

Microsoft, lisans ücretlerini 1 Aralıktan itibaren geçerli olmak üzere arttıracağını açıkladı. Söz konusu artışın nedeni ise mobil iş gücündeki büyüme hedefi gösterildi. Şu anda hem cihaz hem de kullanıcı lisans bedelleri aynı olsa da, 1 Aralıktan itibaren kurumlar daha fazla lisans bedeli ödemek zorunda kalacaklar.

Kullanıcı lisansı olarak tanımlanan ve kurumlara verilen lisanslar çerçevesinde şirketler akıllı telefon ve tablet gibi cihazları daha faydalı bir biçimde kullanabiliyorlar. Cihaz lisansı ise tek cihaza verilse de, cihazlara birden çok çalışan erişebiliyor. Kullanıcı lisansı fiyatlarındaki bu artışın bazı ürünleri etkilemesi beklenirken, daha önce yapılan anlaşmalar çerçevesinde korumaya alınan lisans ücretleri değişiklikten etkilenmeyecek.

Yeni lisans alacaklar ya da sona eren anlaşmalarını yenileyecek olanlar ise lisanslar için daha yüksek bir ücret ödeyecekler. Microsoft’un aldığı bu karar doğrultusunda şirketlerin bir analize giderek mobil cihaz sayılarında tasarrufa gidebileceği belirtiliyor. Bing Maps, Core, Enterprise gibi servisler lisans artışından etkilenecek servisler arasında yer alıyorlar. Mobil kullanımın fazlasıyla arttığı bir ortamda Microsoft’un durumdan faydalanmak istemesi son derece doğal olarak karşılanırken, diğer şirketlerin de Microsoft’un izinden gidip gitmeyeceği merak ediliyor.

İlgili >> TechCrunch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER