Teknoloji

LinkedIn sayesinde Word’de özgeçmiş hazırlamak kolaylaşıyor

Microsoft geçen yıl 26 milyar dolar karşılığında LinkedIn’i satın almış ve bu servisi Office uygulama paketiyle sıkı şekilde bağlayacağını söylemişti. Daha önce LinkedIn’in yeni Windows 10 uygulamasını görmüştük. Şimdi de Microsoft’un servisi için daha yararlı bir eklenti çıkardığını görüyoruz. Bu eklenti Resume Assistant, yani Özgeçmiş Yardımcısı adını taşıyor. Office 365 aboneleri, Word’de bir özgeçmiş oluştururken LinkedIn’e doğrudan bağlantıdan yararlanabiliyor.

Bu yardımcı mevcut bir özgeçmişte var olan iş tanımlarını seçerek çalışıyor. LinkedIn’de de benzer, herkese açık örnekleri bularak iş arayanların daha kapsamlı ve iyi iş tanımları oluşturmasını sağlıyor. Tanımları basit şekilde kopyalayabilirsiniz, ancak Microsoft bunları Word’de kenar bölmesi içinde gösteriyor. Bu nedenle kullanıcılar onları sürükle-bırak yaparak dokümanların içine taşıyamıyor.

Özgeçmiş yardımcısı ihtiyaç duyulabilecek üst düzey yetenekleri de gösteriyor. Aynı zamanda iş verenlerin hangi tür özgeçmişleri aradığını bulmayı sağlayacak iş ilanlarını da listeliyor. Aslında tüm bu bilgileri LinkedIn’de kolaylıkla görmek mümkün, ancak CV hazırlarken bunlara Word içinden erişme imkanı bulmak çok daha rahat olacaktır.

Microsoft bu yeni LinkedIn özelliğini PC kullanıcısı Office 365 abonelerine, Office Insiders programının bir parçası olarak getirdi. İlerleyen aylarda da tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER