Teknoloji

Microsoft Lifecam serisi ile video görüşmeleri daha canlı

Microsoft, web ortamında video görüntülü görüşmenin standartlarını yeniden belirleyen LifeCam serisi ürünlerini kullanıcıların hizmetine sundu. LifeCam Show ve LifeCam VX-5500, yeni, çarpıcı tasarımları ile muhteşem görüntü olanaklarının yanı sıra, dizüstü ve masaüstü monitörlerde veya bilgisayarın yanında son derece kolay ve esnek bir kullanım imkanı sağlıyorlar.

LifeCam serisi ürünler nerede kullanılırsa kullanılsınlar kendini fark ettiriyorlar. LifeCam Show, pazardaki en ince web kameralardan biri ve çok zarif bir görünüme sahip bulunuyor. LifeCam VX-5500 ise sahip olduğu üç farklı renk, değiştirilebilir kapak ve yenilikçi, katlanabilir tasarım özellikleriyle hemen göze çarpıyor. Bu ürünler, üstün kalitede ses ve video performansı, çığır açan yeni video efektlerine ek olarak, aile üyeleri ve arkadaşlar arasında video posta alıp göndermeyi sağlayan yepyeni bir hizmeti de beraberlerinde getiriyor.

LifeCam Show: Güzel Şeyler Küçük Paketlerden Çıkar
LifeCam Show, zarif, ince tasarıma ve parlak dış yüzeye sahip bir kamera. Masaüstü veya dizüstü bilgisayarlara kolayca takılabildiği gibi masanın üstünde durduğu zaman bile bilgisayarınızla mükemmel görünüyor. LifeCam Show, farklı şekillerde kullanmanıza olanak veren tüm bağlantı ve eklentileriyle birlikte satışa sunuldu.

LifeCam Show?un esnek bağlantı ve eklenti seçenekleri şöyle sıralanabilir:

  • Dizüstü bilgisayar klipsi. LifeCam Show, üstündeki mıknatıslı bölge sayesinde bir klipsle ekrana tutturulabilir.
  • Masaüstü standı. LifeCam Show, kullanıcıların daha iyi görüntü açısını yakalamaları için, üzerindeki mıknatıs yardımıyla 28 cm yüksekliğindeki masaüstü standına takılabilir. Böylece kullanıcılar web kameralarını masalarında herhangi bir yerde kullanabilirler.
  • İki eklenti diski. Eklenti diskleri, dizüstü bilgisayarlarının arkasına yapışarak web kamerasının rahatça kullanılmasını sağlar. Ayrıca kullanıcılar bilgisayarlarını web kamerasını çıkarmadan kolayca kapatabilirler.

LifeCam Show, esnek ve şık görüntüsünün yanı sıra yüksek kalitede ses ve video performansı da sunar:

  • 2.0MP sensör ve 8.0MP fotoğraf kalitesi, önemli anlarınızı gerçeğe en yakın şekilde paylaşmanızı sağlar.
  • Üst seviye ses teknolojisi, dahili gürültüyü kesen mikrofonu ve yankı engelleyici yazılımıyla geliştirilmiş ses netliğine imkan verir.
  • LifeCam Show, yalnızca 4 cm kalınlığında olmasına rağmen endüstri lideri ses ve video teknolojisi içeriyor.

LifeCam VX-5500: Ruh Halinize Göre Renk Seçin
LifeCam VX-5500, yenilikçi tasarımı ile eğlenceye yönelik bir ürün. Mavi, kırmızı ve beyaz renkli olmak üzere üç değişebilir kapakla geliyor. Böylece kullanıcılar beğendikleri rengi seçip onu kullanıyor veya her gün, kendilerini yansıtan farklı bir rengi seçebiliyorlar.

LifeCam VX-5500 yenilikçi, her yerde kullanılabilen genel bağlantı tabanı dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda kullanılabilir. Kullanıcılar dışarı çıkmaları gerektiğinde, webcamlerini katlamak sureti ile kolayca yanlarında taşıyabilirler. LifeCam VX-5500, 640×480 piksel çözünürlüğünde video çekimine olanak veren VGA sensörü, 1.3 MP fotoğraf kalitesi ve gürültü kesen mikrofonu ile tüm iletişimin kusursuz bir netlikte yapılmasını sağlar.

En Son LifeCam Yazılımı ile Video Görüşmelerinize Eğlence Katın
Her iki ürün de kullanıcıların her zamankinden daha kolay ve eğlenceli video arama deneyimi yaşamasına olanak veren LifeCam yazılımı ile birlikte geliyor. Bu yeni yazılımın sağladığı en büyük yenilik 3 Boyutlu Aksesuarlar, Yüz Efektleri ve Filtreler dahil olmak üzere 30 yeni video efektle beraber gelmesi. 3 Boyutlu Aksesuarlar, kullanıcıların hareketleriyle birlikte değişebilen gerçekçi efektler sunuyor. Örneğin kullanıcı kafasını hareket ettirdiğinde, görüntüye eklenen kovboy şapkası veya güneş gözlüğü de onunla birlikte hareket ediyor. Bunun yanında, Microsoft?un yeni Yüz Efektleri ve Filtreleri ile, görüntülere yüz esnetme, böcek gözü yapma veya benekli burun oluşturma gibi eğlenceli efektler eklenebiliyor.

Video posta olanağı
Yeni sürüm, iletişimde yeni bir yöntem olan, Video Postalara ulaşım olanağı ile birlikte geliyor. Aileniz veya arkadaşlarınız video görüşme için etrafta değilse ya da farklı bir zaman diliminde bulunuyorlarsa Video Postalar harika bir çözüm sağlıyor. LifeCam kullanıcıları, Windows Vista araç galerisinin yardımıyla video alıp gönderebiliyor ve herhangi bir Windows Live kullanıcısı netten Windows Live portalı ile eğlenceye katılabiliyor.

Windows Live kullanıcılarının web kameralarından keyif alacakları ekstra özellikler şöyle:

Fotoğraf Değiş Tokuşu. Bu özellik yardımıyla kullanıcılar, konuşma sırasında dijital fotoğraflarını paylaşabilir. Kullanıcılar, Fotoğraf Değiş Tokuşu ikonuna bastıktan sonra açılacak yeni pencere sayesinde karşı tarafın görmesini istedikleri fotoğraflar seçebiliyor ve kolayca paylaşabiliyorlar.

Windows Live Arama Tuşu. Kullanıcılar, LifeCam?in üst tarafında bulunan Windows Live Arama Tuşu yardımıyla o esnada çevrimiçi olan kullanıcıları görebiliyor ve böylece kolayca arkadaşları ve aileleriyle video görüşmeleri yapabiliyorlar.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER