Teknoloji

Microsoft LG ile de Android ve Chrome OS cihazlarını kapsayan lisans anlaşması imzaladı

LG, Microsoft ile patent anlaşmasına imza atan en son Android cihaz üreticisi oldu. Böylelikle Microsoft’un patent portföyünden yararlanarak Google’ın platformunu kullananlardan para kazanma stratejisine bir halka daha eklemiş oldu. İki şirket arasında yapılan anlaşma LG’nin Android veya Chrome OS ile çalışan tablet, akıllı telefon veya diğer tüketici elektroniği ürünlerini kapsıyor.

LG, Microsoft’un lisans şartlarını kabul eden on birinci Android veya Chrome OS cihaz üreticisi oldu. Redmond adına bir açıklama yapan genel hukuk müşavir vekili Horacio Gutierrez, LG ile uzun süredir devam eden ilişkilerini iki taraf için de yararlı bir anlaşmayla taçlandırdıkları için memnun olduklarını dile getirdi. Ayrıca aralarında HTC, Samsung ve Acer ile yapılmış olan 10 anlaşmaya ek olarak yapılan bu yeni LG anlaşmasıyla birlikte ABD’de satılan Android akıllı telefonlarının yüzde 70’inin Microsoft’un patent portföyünün kapsamı altına alındığını sözlerine ekledi.

HTC, Microsoft ile 2010 yılında bir lisans anlaşması imzalamış, geçen yılın ortalarında da bir diğer büyük Android cihaz üreticisi Samsung Microsoft’un şartlarını kabul etmişti. Her iki şirket de Microsoft ile, Windows Phone projesinde çalışmak için anlaşmış, bu işletim sisteminin pazarlama ve tanıtımı için de para yatırmayı kabul etmişti. LG’nin Samsung ve HTC ile aynı şartların altına imza atıp atmadığı henüz bilinmiyor.

İlgili – Microsoft

İLGİLİ HABERLER