Teknoloji

Microsoft Layout ile HoloLens kullanıcıları yerleşim planı çıkarabilecek

Microsoft karma gerçeklik araçlarının listesini Microsoft Layout adı verilen yeni bir programla genişletiyor.
microsoft layout
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft karma gerçeklik araçlarının listesini Microsoft Layout adı verilen yeni bir programla genişletiyor. Layout, kulanıcılara ister Microsoft HoloLens, ister başka bir sanal gerçeklik başlığını kullanarak tasarım yapma ve gerçek mekanları görselleştirme fırsatı sunuyor.

Layout, Windows Mixed Reality kullanıcılarına sanal yer planı tanımlamayı, daha sonra da bir VR başlığı içinde üç boyutlu modelleri taşıma fırsatı veriyor. Odanın nasıl görüneceğinin bir ön izlemesi sanal gerçeklikte yapılmış oluyor. Daha sonra kullanıcılar fiziksel konuma gidebilir, HoloLens’i kullanarak o yerleşimi doğrudan mekanın içinde görüntüleyerek yeni nesnelerin mevcut nesnelerin yanında nasıl görüneceğini test edebilir.

Aslında Microsoft Layout ile benzer işleri yapan birçok tasarım aracı bulunuyor. Bunların arasında mobilyaları bir alanda ön izlemeye olanak sağlayan artırılmış gerçeklik uygulamaları da mevcut. Ancak Microsoft’un videosu, Layout’un o uygulamalara göre daha fazla ticari odaklı olduğunu gösteriyor. Kullanıcılar bir fabrikanın yer planını verimli bir şekilde yapmaya çalışırken görülüyor. Genel olarak, artırılmış gerçeklik gözlükleri bireysel kullanıcılara nazaran, kurumsal kullanıcılar içinde daha çok yaygınlaştı. Microsoft da Adobe, Trimble ve bunun gibi diğer şirketlerle iş ortaklıkları kurarak tasarımcılar ve mühendisler için HoloLens uygulamaları sunuyor.

Microsoft, karma gerçeklik yolculuğunu 2015’te, HoloLens başlığıyla birlikte başlattı. Daha sonra Windows Mixed Reality serisi ile birlikte işleri daha da ilerletti. Microsoft Layout, Windows Mixed Reality’nin yeteneklerini bir adım daha öteye taşıyacaktır.

İLGİLİ HABERLER