Teknoloji

Microsoft Launcher güncellemeyle daha büyük ikon desteğine kavuşuyor

microsoft launcherMicrosoft Launcher Android başlatıcısı, Microsoft’un en başarılı mobil uygulamaları arasında yer alıyor. Hâlâ beta etiketini taşıyan başlatıcı, buna rağmen Google Play Store üzerinde 10 milyon indirme rakamını aşmayı başarmış durumda.

Launcher’ı düzenli olarak güncelleyen Microsoft, her güncellemede kullanıcılara yeni araç ve imkânlar sunuyor. Redmond merkezli şirket, son güncellemede de bu geleneği bozmuyor.

Bu yenilikler arasında göze ilk olarak ikon ve bileşenlerin büyütülebilmesi çarpıyor. Başlatıcı artık ızgara görünümünde 12 x 12 ölçülerinde bir ikon dizilimini mümkün kılıyor. Buna ek olarak, Launcher’ın son versiyonu ile kullanıcılar daha önce kullandıkları uygulama dizilimlerine rahatlıkla dönüş yapabiliyor.

Microsoft güncellemeyle birlikte Launcher’da bazı arayüz değişiklikleri de gerçekleştiriyor. Bu değişikliklerle uygulama isimlerinin ikon altlarına daha iyi biçimde yerleştirilmesi, isimlerin yarıda kesilmesinin önlenmesi ve klasör ikonları ile şekillerinin düzenlenebilmesi amaçlanıyor. Buna ek olarak, artık arayüzdeki dock bölümüne 5’ten fazla uygulama yerleştirilebiliyor. Ayrıca arama çubuğu da varsayılan olarak ekranın alt kısmındaki yerini alıyor.

Microsoft Launcher güncellemesi küçük hataları da düzeltiyor

Microsoft Launcher için hazırlanan güncellemeyle birlikte kullanıcılara düzenleme moduna geçiş yapmadan başlatıcı içinde sürükle-bırak yöntemiyle yer değişikliği gerçekleştirme imkânı sağlıyor. Küçük hataları düzelten güncelleme, Launcher’ın biraz daha hızlı ve pürüzsüz çalışmasını sağlayacak dokunuşları da beraberinde getiriyor.

İLGİLİ HABERLER