Teknoloji

Microsoft koronavirüs nedeniyle personeline evden çalışma izni verdi

microsoft copilot ai

Microsoft, dünya genelinde yayılan koronavirüs salgını nedeniyle, personeline evden çalışma izni verdi. Bu konuda çalışanlarını destekleyen şirket, personel talimatlarında da güncellemeye gitti.

Microsoft, ABD’nin San Francisco ve Seattle şehirlerindeki ofislerinde görev yapan personelinden 25 Mart tarihine kadar evden çalışma izni verdi. Yazılım devi; kendisini hasta hisseden, bağışıklık sistemi zayıf olan veya koronavirüs teşhisi konmuş bir kişiyle temas eden personellerinin evden çalışması gerektiğini belirtti.

The Verge sitesinin eriştiği bir şirket içi iletişim notu, Microsoft’un koronavirüsün çıkış noktası olan Çin’deki durumu hakkında da bilgi veriyor. Üretim tesislerinin yaklaşık yarısının vücut sıcaklığı takibi gibi önlemler eşliğinde açık olduğu belirtilirken, Çin’deki ofislerde de personele evden çalışma imkânı sunulduğu ve çalışanların büyük kısmının bunu tercih ettiği dile getirildi. Hâlihazırda bir Microsoft çalışanına koronavirüs teşhisi koyulmuş değil.

Microsoft daha önce personelini 9 Mart’a kadar evden çalışma konusunda serbest bırakmıştı. Şirket bu süreyi 25 Mart’a kadar uzattı.

Dünya genelindeki koronavirüs vakalarının sayısı 95 bini aşmış durumda. ABD’deki vakaların büyük kısmı ise Microsoft’un kurumsal yerleşkesinin de bulunduğu Washington eyaletinde. Eyalette 10 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmiş durumda. San Francsico’nun bağlı bulunduğu Kaliforniya eyaletinde de bir kişi koronavirüs kurbanı oldu. Dolayısıyla San Francisco ve Seattle ofisleri için alınan kararın yerinde olduğu söylenebilir.

Microsoft koronavirüs nedeniyle bir etkinliğini iptal etmişti

Yazılım devi, Çin’den sonra en çok koronavirüs vakasının görüldüğü ülke olan Güney Kore’deki personeline de evden çalışmalarını tavsiye etti. Şirketin Singapur ofisi açık olsa da, personelden evden çalışmaları isteniyor. Avrupa’da koronavirüsün en yoğun şekilde görüldüğü ülke olan İtalya’da ise Microsoft’un Milano ve Roma ofisleri bulunuyor. Bu ofislerde de evden çalışma seçeneği mevcut. Şirket, aynı esnekliği Avrupa’daki diğer ofisleri için de gösteriyor.

Microsoft koronavirüs nedeniyle MVP Summit etkinliğini iptal etmişti. Şirket, mayıs ayında gerçekleştireceği Build yazılım konferansı için bu yönde bir karar almış değil. Facebook ve Google yine mayıs ayında düzenleyecekleri geliştirici konferanslarını iptal etmişlerdi. Microsoft’un böyle bir karar alıp almayacağını görmek için biraz daha beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER