Teknoloji

Microsoft Kinect’in ticari uygulamalarda kullanımı için yeni bir SDK çıkaracak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, hareket tabanlı kontrol sistemi Kinect için yeni planlarını açıkladı. Buna göre Kinect’in ticari uygulamalarda kullanımı için özel bir yazılım geliştirme aracı sunulacak. Windows için Kinect SDK adı verilen yazılım geliştirme araçları bir süredir ortalıkta dolaşıyor, ancak söz konusu araçlar genellikle Kinect hareket kontrolünün nelere kadir olduğunu görmek isteyenleri hedefliyordu.

Microsoft’un Kinect’i daha geniş kitlelere yayma planında fiyatın düşürülmesi de yatıyor. Xbox baş finans yöneticisi Dennis Durkin’in belirttiğine göre fiyat yeteri kadar düştüğü takdirde yeni fırsatlar da doğmuş olacak. Bu arada çeşitli şirketler de Kinect’ten yararlanan uygulamalar geliştirmeye başladı bile. Örneğin Japon otomobil üreticisi Toyota otomobillerin sanal olarak gezinilmesini sağlayan bir showroom açtı, bu showroom’da araçlar Kinect kontrol sistemi yardımıyla gezilebiliyor.

Kinect’in satışlarının da iyi gittiğini söylenebiliyor. Üstelik bu oyun kontrolörünün satın alınma amaçları sadece oyun oynamakla sınırlı değil. WinRumors’ın belirttiğine göre Microsoft 2010 yılında sadece 5 milyon Kinect satmayı beklerken 10 milyon satış gerçekleştirmiş. Bu da bazı yerlerde oyun kontrolörünün bulunmasında zorluklar çıkarmış. Kinect’in 2012 yılının başlarında çıkması ve ticari kullanımları da hedeflemesi beklenen yeni yazılım geliştirme aracıyla birlikte bu oyun kontrolörü nasıl bir satış grafiği  gösterecek, şimdiden merak ediyoruz.

İlgili – WinRumors

İLGİLİ HABERLER