Teknoloji

Microsoft kilit ekranındaki Bing slayt gösterilerini masaüstüne taşıyacak

Eğer Windows 10 kilit ekranında gördüğünüz birbirinden güzel görsellerin masaüstünüzün duvar kağıdı da olmasını istiyorsanız, sizin için iyi bir haberimiz var.

Görünüşe göre, gelecek Windows 10 güncellemelerinde Microsoft, Windows içindeki kişiselleştirme seçeneklerini geliştirmeyi planlıyor. Planlanan güncellemelerin arasında Bing görsellerini slayt gösterisi biçiminde masaüstüne getirecek Desktop Spotlight özelliği de bulunuyor.

Şu anda Microsoft Store’dan Windows tema paketleri indirebilir, buradan etkileyici duvar kağıtlarına sahip olabilirsiniz. Ya da kendi fotoğraflarınızla bir duvar kağıdı slayt gösterisi oluşturabilirsiniz. Ancak görünüşe göre, gelecek bir sürümde şirket, kullanıcılara Windows içinde bulunan kişiselleştirme seçenekleri aracılığıyla “Spotlight koleksiyonu” sunmayı planlıyor.

Söz konusu yenilikleri getirecek güncelleme ne zaman çıkacak, henüz bilinmiyor. Ancak bazıları değişiklikleri Windows Insider Programı dahilinde görmeye başladılar.

Bu ayara, arka planınızı değiştirdiğiniz şekilde erişmeniz mümkün olacaktır. Masaüstünüze sağ tıklayın, Kişiselleştir’i seçin, ardından arka plan açılır menüsüne tıklayın ve seçeneklerden Spotlight Koleksiyonu’nu seçin. Alternatif olarak Windows tuşuna basın, ayarları arayın ve ardından Kişiselleştirme > Arka plan yolunu takip edin.

Böylelikle etkileyici duvar kağıtlarını indirmek zorunda kalmadan, onları masaüstü arka planınız olarak, güzel bir resim koleksiyonu hâlinde kullanma imkanı yakalayacaksınız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER