EğlenceManşetler

Microsoft kendisine ait bir telefon çıkarmayı düşünse de bu 2012’de gerçekleşmeyecek

Microsoft’un kendi markası ile Windows Phone 8 işletim sistemli bir telefon çıkartmayı planladığına dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. Bu konu ile ilgili olarak The Verge’ün konuştuğu çeşitli kaynaklar Microsoft’un bu yıl içinde kendi markası ile bir akıllı telefon çıkarmayı düşünmediğini dile getirirken, şirketin ”B Planı” olarak telefon çıkarmayı planladığı ifade edildi. Çeşitli kaynaklara konuşan Microsoft yetkilileri durumu yalanlamayan açıklamalar yaparken, The Verge’e konuşan Microsoft yetkilisi donanım ortaklarına Microsoft’un büyük güven beslediklerini ve de Windows Phone 8’i piyasaya onlarla sürmek istediklerinin altını çizdi.

Microsoft, bu yılın haziran ayında tanıttığı Surface ile işin donanım kısmına geçeceğinin ipuçlarını da vermişti. Surface’ın görücüye çıkarılmasının ardından da şirketin kendisinin tasarladığı bir telefonu piyasaya çıkarabileceğine ilişkin tahminler hemen gündeme gelmişti. Mevcut duruma bakıldığında ise böyle bir telefonun 2013’ten önce piyasaya çıkmayacağı görülüyor. Microsoft’un kendisine ait bir telefonu piyasaya çıkarmadan önce Surface tablet ve Windows Phone 8’in başarısına göre bir değerlendirme yapması bekleniyor. Microsot Surface 26 Ekim itibariyle piyasaya çıkacakken, Windows Phone 8 işletim sistemli cihazlar da yine ekim sonu itibariyle kullanıcılar ile buluşacak.

Microsoft’un önemli rakipleri olarak nitelendirilebilecek Google ve Apple’ın işin donanım tarafında da faaliyet gösteriyor olması ve Windows ekosisteminin tercih edilebilirliğini sürdürme kaygısı da Microsoft’un kendi markasıyla bir akıllı telefon üretmeyi gözden geçirmesinin sebepleri olarak gösteriliyor. Windows Phone 8’in ilk etapta istenilen momentumu yaklayaması durumunda, Microsoft’un işleri kendi eline alabileceği düşünülüyor. Microsoft’un Windows Phone 8’deki kilit partnerlerinden birisi olan Nokia’nın CEO’su Stephen Elop daha önce yaptığı bir açıklamada Microsoft’un kendi markasıyla telefon üretmeye niyeti varmış gibi gözükmediğini dile getirmişti. Ancak, Elop başka bir röpörtajda Surface’tan da haberi olmadığını ifade etmişti. Şu durumda 2013’e kadar Microsoft tarafından üretilmiş Windows Phone 8 işletim sistemli bir akıllı telefon ile tanışmayacağımız garanti olsa da, uzun vadede aynı garantiyi vermek şimdilik pek olası durmuyor.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER