Teknoloji

Microsoft’tan mobil cihazlar için katlanabilir klavye

microsoft-katlanabilir-klavye-1

Microsoft geçtiğimiz eylül ayında iOS, Android ve Windows için universal bir klavye geliştirmişti. Şirket şimdi de aynı klavyenin katlanabilen bir versiyonunu görücüye çıkardı “The Microsoft Universal Foldable Keyboard” adını taşıyan klavye, tıpkı orijinal versiyonu gibi Bluetooth üzerinden cihazlarla iletişim kuruyor. Klavyede geleneksel Windows tuşu yer almazken, katlanabilir olması taşınmasını önemli ölçüde kolaylaştırıyor.

Microsoft’un katlanabilir yeni klavyesinde ses kontrolü ve arama gibi işlemler için çeşitli fonksiyon tuşları bulunuyor. Akıllı telefonu veya tableti yerleştirecek bir yuvanın olmaması önemli bir eksiklik olarak göze çarpsa da, klavyenin rahatça taşınabilmesi bu eksikliğin görmezden gelinmesini sağlıyor.

microsoft-katlanabilir-klavye-2

Klavyenin pil ömrü konusunda bir bilgi verilmese de, klavyenin micro USB ile şarj edildiği yanındaki girişten anlaşılıyor. Oldukça ince bir materyalden yapılan klavye, koyulduğu yüzeye de herhangi bir kayma olmadan yerleşiyor.

iOS, Android ve Windows işletim sistemli cihazlarla birlikte çalışabilen Microsoft’un yeni mobil klavyesi MWC 2015’te görücüye çıkarken, ürünün piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı konusunda henüz bir bilgi verilmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER