Teknoloji

Microsoft karma gerçeklik biriminde yeniden yapılanma kapsamında çalışan sayısını azaltıyor

microsoft hololens 3 karma gerçeklik

Microsoft, bölümün yeniden yapılandırılması kapsamında karma gerçeklik üzerinde çalışan personellerinin bir kısmını işten çıkarıyor. Şirket, bu departmanın ürettiği önemli bir cihaz olan HoloLens 2 artırılmış gerçeklik (AR) başlığını satmaya devam edecek.

Microsoft’tan konuyla ilgili olarak CNBC’ye gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Bugün erken saatlerde Microsoft’un Karma Gerçeklik organizasyonunun yeniden yapılandırıldığını duyurduk. Savunma Bakanlığı’nın IVAS programına tamamen bağlı kalacağız ve askerlerimizi desteklemek için en son teknolojiyi sunmaya devam edeceğiz. Ayrıca daha geniş Karma Gerçeklik donanım ekosistemine ulaşmak için W365’e yatırım yapmaya devam edeceğiz. Mevcut HoloLens 2 müşterilerimizi ve iş ortaklarımızı desteklerken HoloLens 2’yi satmaya devam edeceğiz.”

ABD Savunma Bakanlığı, savaş alanı farkındalığını artırmak için AR cihazlarını kullanan HoloLens’in önemli müşterilerinden biri. Şirket yakın zamanda mide bulantısını, göz yorgunluğunu ve diğer sorunları azaltmak için tasarlanan Entegre Görsel Büyütme Sistemi (IVAS) adı verilen değiştirilmiş bir sürümü uygulamaya koydu.

Aralık 2023’te Microsoft’un Windows Karma Gerçeklik’i Windows 11’de kullanımdan kaldırmasının ardından karma gerçeklik departmanının yeniden düzenlenmesi kaçınılmaz görünüyordu. O zamanlar Microsoft, bu hareketin HoloLens bölümü üzerinde hiçbir etkisi olmayacağını söylemişti.

3 Haziran itibarıyla şirket çok fazla sayıda birimde 1000 çalışanını işten çıkardı. Microsoft, oyun biriminden ocak ayında yaklaşık 2000, geçen yıl ise 10 binden fazla çalışanın işine son vermişti.

Microsoft karma gerçeklik yerine yapay zekaya odaklanacak

Microsoft’un hamlesi, endüstri çapında meta veri ortamından yapay zekaya (AI) doğru geçişin bir parçası; AR’nin en büyük destekçilerinden biri olan Meta’nın da izlediği yol. CEO Mark Zuckerberg geçen yıl yapay zekanın geliştirilmesinin artık şirketin “en büyük tek yatırımı” olduğunu söylemişti.

İLGİLİ HABERLER