Teknoloji

Microsoft’ta çalışan kadınların oranı yüzde 7.6 geriledi

Microsoft mistral

microsoft-logo-mavi-060414 (800 x 600)

Yazılım devi Microsoft, şirket içi çeşitliliğe ilişkin güncel istatistikleri kamuoyuyla paylaştı. Temsil konusunda küçük ilerlemeler kaydettiği görülen şirket, bir önceki yılla kıyaslandığında tüm ırksal ve etnik grupların daha iyi temsil edildiğine dikkat çekti. Ancak aynı ilerlemeyi Microsoft’taki cinsiyet çeşitliliği konusunda görmek mümkün olmuyor. Şirketin toplam iş gücünde bir önceki yıl yüzde 29 olan kadın çalışan oranı, yüzde 26.8’e geriledi. Söz konusu gerileme, kadın çalışan sayısında yüzde 7.6’lık bir düşüşe tekabül ediyor.

Microsoft, istatistikleri paylaştığı blog yazısında pozitif rakamlar vermeyi de ihmal etmedi. Şirketin kıdemli üst düzey yönetiminin yüzde 27.2’sini kadınların oluşturduğu belirtilirken, bu oranın cinsiyet çeşitliliği konusunda tüm zamanların en yüksek oranı olduğuna dikkat çekildi. Microsoft, önümüzdeki aralık ayından itibaren 11 yönetim kurulu üyesinin 5’ini kadın ve azınlıkların oluşturacağını da belirtti.

Microsoft, bünyesindeki kadın çalışan sayısının azalmasını ise geçtiğimiz temmuz ayında gerçekleştirilen Nokia odaklı işten çıkarmalara bağladı. Söz konusu yeniden yapılanmanın ABD dışındaki fabrika ve üretim tesislerini etkilediğini belirten şirket, bahsi geçen tesislerdeki iş gücünün önemli bir kısmını kadınların oluşturduğunun altını çizdi.

Microsoft’un küresel çeşitlilikten sorumlu genel müdürü Gwen Houston, geçerli mazeretler bulunmasına rağmen, şirketin kadın çalışan sayısı bakımından durduğu yerden memnun olmadıklarını dile getirdi. Houston, üst düzey Microsoft yönetiminin kadın çalışanlara ilişkin rakamları geliştirmek için elinden geleni yaptığını sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER