Teknoloji

Microsoft iWatch rakibi cihazını ekim ayında çıkarabilir

microsoft yapay zekâ
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft-logo-duvar-060614 (800 x 600)

Mobil cihaz pazarını bir parti mekanı olarak tanımlarsak, Microsoft’un bir süredir bu partiye en geç katılan şirket konumunda olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. iPhone’un 2007’de piyasaya çıkmasının ardından Microsoft’un akıllı telefon pazarına yeniden dönüşü acılı ve geç olurken, Windows RT ile tablet pazarına girişinde de geç kalmış ve beklenen etkiyi yaratamamıştı. Ancak gelen son haberler Microsoft’un halen şekillenme aşamasında olan akıllı saat pazarına girişte geç kalmayacağını gösteriyor.

Akıllı saatler yıllardır piyasada olsa da, en çok satılan modellerin satış rakamları dahi ancak yüz binlerle ifade ediliyor. Pazarın henüz emekleme aşamasında olduğunu belirten pek çok analist, akıllı saatlerin teknoloji dünyasının yeni yükselen değeri olacağı görüşünü paylaşıyor.

Apple’ın iWatch adıyla anılan akıllı saati henüz resmiyet kazanmasa da, yılın en çok beklenen akıllı saati konumunda. Pek çok kaynak iWatch’un piyasaya çıkışı için ekim ayını işaret ediyor. Ancak Tom’s Hardware’de yayınlanan habere göre, Apple bu pazara önemli rakiplerinden biri olan Microsoft ile eş zamanlı olarak adım atacak. Redmond merkezli şirketin de akıllı saatini ekim ayında piyasaya süreceği belirtilirken; akıllı saatin farklı platformlarla uyumlu olacağı, ekranın, tıpkı mevcut akıllı bileklik modellerinde olduğu gibi, cihazın alt kısmına doğru yerleştirileceği iddia edildi. Cihaza dair diğer detaylar ise karanlıkta kalmayı sürdürüyor.

 

İLGİLİ HABERLER