Teknoloji

Microsoft iPad için geliştirdiği klavyeyi yanlışlıkla ortaya çıkardı

microsoft ipad klavyeMicrosoft iPad için Touch Cover adını taşıyan bir klavye üzerinde çalışıyor. Bu klavyenin varlığını ortaya çıkaran da, yanlışlıkla da olsa, Microsoft oldu. Şirket iPad Touch Cover’ı Lityum pillerle ilgili belgelerin indirilebilmesi için hazırlanan web sayfasında listeledi. WinFuture sitesinin haberine göre, nisan ayında yayınlanan belgelerde HoloLens, Band ve Surface gibi cihazlara yönelik referanslar da bulunuyor.

iPad Touch Cover’ın piyasaya gerçekten sürülüp sürülmeyeceği henüz bilinmiyor. Klavyeyle ilgili çalışmaların bir noktada rafa kaldırılmış olması da ihtimaller arasında yer alıyor. Klavyeyle ilgili bilinenler, sadece bir pil barındırmasıyla sınırlı. Dolayısıyla klavyenin tablete Bluetooth ile bağlanması muhtemel görünüyor.

Microsoft’un seçtiği Touch Cover ismi ise aksesuarın Surface Touch Cover’a benzer olacağını düşündürüyor. 3 mm. kalınlığındaki Surface Touch Cover, basınç hassasiyeti teknolojisini de barındırıyordu.

Microsoft iPad klavyesi için Smart Connector’dan faydalanabilir

Microsoft’un gizemli iPad klavyesinin iPad Pro’ya bağlanmak için Smart Connector’ı kullanması da ihtimaller arasında gösteriliyor. Ancak şirketin iPad’in baz modeline yönelik bir çözüm geliştirmesi daha muhtemel görünüyor. Çünkü Apple da bu model için ayrı bir klavye sunmuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER