Manşetler

Microsoft iOS için Office’in çıkışını 2014 sonuna ertelemiş olabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft iOS ve Android için geliştirmekte olduğu Office uygulamalarının çıkışını beklemeye aldı gibi görünüyor. ZDNet’ten Mary Jo Foley tarafından verilen habere göre şirket Office’in mobil versiyonlarını başlangıçta planlanandan daha geç bir zamanda sunma kararı aldı. iOS için Office ile ilgili dedikodular geçen yılın sonlarında yoğunlaşmış ve beklenen Office uygulamasının bu yılın başlarında yayınlanacağı söylenmişti. Foley, Office’in gelecek sürümlerini içeren yol haritasında Android ve iOS sürümleri için Ekim 2014 tarihinin işaret edildiğini öne sürdü.

office-ios-071112

Yazılım devi şu anda Word, Excel, PowerPoint ve OneNote uygulamalarının “modern görünümlü”, yani Windows 8’in yeni nesil tasarımına uygun tabiata sahip sürümlerini geliştirmek için çalışıyor. Mevcut durumda Office uygulamaları masaüstü tabanlı olarak işliyor, ancak görünüşü biraz daha modern arayüze yakın hâle getirilmiş.

Sızan yol haritasında Mac için Office yazılımının yeni sürümünün Nisan 2014’te çıkacağı belirtiliyor. Ayrıca aynı zamanlarda Office RT ve Windows Phone için Office yazılımları için de güncellemeler planlanıyor. Eğer verilen tarihler doğruysa, bu durumda Office’in iOS ve Android için beklenen versiyonlarının gelişi, Windows tarafında işlerin bittiğinden veya belirli bir düzene koyulduğundan emin olunmasının ardından gerçekleşecek. iOS için Office’in Office 365 aboneliğinin bir parçası olarak gelmesi bekleniyor. Kullanıcılar dokümanları herhangi bir ücret ödemeden görüntüleyebilecek, ancak düzenleme işlevleri için abonelik gerekli olacak.

Microsoft’un iOS planlarını ötelemesinin arkasında Apple ile gelir paylaşımı üzerine yaşanan sorunlar bulunuyor olabilir. Geçen hafta iOS için SkyDrive güncellemesini yayınlayan Microsoft Apple’a gelirlerden yüzde 30 pay vermemek için uygulama içinden ek depolama alanı satın alma özelliğine yer vermemişti. Aynı durum iOS için Office uygulamasında da geçerli olabilir.

İlgili >> ZDNet

[Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER