Teknoloji

Microsoft Internet Explorer’ın ismini değiştirmeyi düşünmüş

internet explorer

internet-explorer-131112

Microsoft’un internet tarayıcısı Internet Explorer, bir dönem neredeyse tekel olduğu internet tarayıcısı pazarında yeniden zirveye ulaşmayı arzuluyor. Ancak hem rakiplerin artması hem de Internet Explorer’ın kamuoyundaki imajı bu arzunun gerçeğe dönüşmesini oldukça zorlaştırıyor. Bu olumsuz imajı kırmak isteyen Microsoft’un bu doğrultuda oldukça geniş kapsamlı bir beyin fırtınası yürüttüğü ortaya çıktı. Geçtiğimiz hafta Reddit tarafından çevrim içi ortamda düzenlenen bir Ask Me Anything (Bana İstediğini Sor) seansına katılan Internet Explorer mühendisleri, tarayıcının imajını düzeltmek için ortaya atılan fikirlerden bazılarını kamuoyuyla paylaştı.

Seansta ortaya çıkan en ilginç bilgiyse Microsoft’un Internet Explorer’a başka bir isim vermeyi değerlendirmesi oldu. Gelen bir soruyu yanıtlayan mühendis Jonathan Sampson, şirket içinde bir isim değişikliği önerisi geldiğini ve çalışanların e-posta mesajlarıyla bu konuyu hararetli biçimde tartıştığını belirtti. Değerlendirmenin kısa bir süre önce yapıldığını söyleyen Sampson, geleceğin neler getireceğini şu anda kestirmenin mümkün olmadığını ifade etti.

Yoğun internet kullananların büyük bir kısmı tarayıcı tercihlerini Mozilla Firefox veya Google Chrome’dan yana kullansa da, Internet Explorer halen oldukça geniş bir kullanıcı tabanına sahip. Ancak bu tabanın önemli bir kısmının geçmiş Internet Explorer sürümlerini kullanması Microsuft’un canını sıkıyor. Internet Explorer 11 ile daha dengeli ve kullanıcı dostu bir deneyim sunan Microsoft’un Internet Explorer 12 ile aynı eğilimi sürdürmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER