Teknoloji

Microsoft’tan Internet Explorer için acil güvenlik yaması

microsoft internet explorer

Microsoft, Internet Explorer için acil bir güncelleme yayınladı. Söz konusu güncelleme, siber korsanların Internet Explorer üzerinden kullanıcıların bilgisayarlarına zararlı yazılım yüklemesini sağlayan bir açığın keşfedilmesi üzerine hazırlandı.

Bir kullanıcının yönetici haklarının bulunduğu bir hesaba Internet Explorer üzerinden giriş yapması durumunda, saldırganların ilgili sistemin kontrolünü bile ele geçirebileceği belirtiliyor.

İlgili açığın Internet Explorer 9 ve 11 arasındaki sürümleri etkilediği söyleniyor. Microsoft’tan yapılan açıklamada, sorundan etkilenen kullanıcıların yayınlanan güvenlik yamasını yüklemeleri gerektiği belirtildi.

Microsoft bu tarz problemleri genellikle her ay düzenli olarak yayınladığı güvenlik güncellemelerinde çözüyor. Ancak sorunun ciddiyeti, Microsoft’u acil şekilde bir yama yayınlamaya itmişe benziyor.

Internet Explorer’ın artık kullanılmadığını düşünebilirsiniz. Ancak ActiveX gibi eski Microsoft teknolojilerinin kullanıldığı eski internet sitelerine erişim için hâlâ Internet Explorer’dan yararlanılıyor.

Microsoft, daha önce Windows 10’un yaşam süresi boyunca Internet Explorer’ın güvenlik güncellemesi alacağını açıklamıştı. Ancak internet tarayıcısına uzun bir süredir yeni bir özellik eklenmiyor ve bundan sonra da eklenmeyecek.

Microsoft, kurumsal kullanıcılarına Internet Explorer’ı bırakma çağrısı yapmıştı. Özellikle geliştiricilerin yeni ürünlerini Internet Explorer üzerinde test etmemesi, güvenlik ve kararlılık sorunlarını beraberinde getiriyor.

Microsoft Internet Explorer kullanımının son bulmasını istiyor

Microsoft’un kıdemli siber güvenlik mimarı Chris Jackson, Internet Explorer’la ilgili olarak şu ifadeleri kullanmıştı: “Artık Internet Explorer yeni web standartlarını desteklemiyor. Pek çok site sorunsuz şekilde çalışsa da, geliştiricilerin büyük kısmı artık Internet Explorer için test yapmıyor. Testlerini modern tarayıcılar üstünde gerçekleştiriyorlar. Eğer biz Internet Explorer’ı güncellemeye devam edersek, kullanıcılar yeni deneyimlerle tanışamayacak ve internetin büyük kısmından mahrum kalacak.”

Kısacası, Microsoft Internet Explorer kullanımının artık bir son bulmasını istiyor. Bu tarz güvenlik sorunları, Microsoft’un çağrısının daha iyi duyulmasını sağlayabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER