Manşetler

Microsoft Internet Explorer 10’u ilk kez MIX 2011’de görücüye çıkardı – Video

Internet Explorer 9’u yayınlayalı şunun şurasında sadece bir ay olan Microsoft, Las Vegas’ta düzenlenen MIX 2011 geliştirici konferansına katılanları Internet Explorer 10’un Platform Öngösterim versiyonuyla şaşırttı. Yeni IE versiyonu HTML5 ve CSS3 desteği bakımından iyileştirmelere odaklanmış durumda.

Internet Explorer 10 Microsoft’un HTML5 standardına adapte olma konusunda kendi önüne koyduğu uzun dönemli hedefin bir başka adımını oluşturuyor. Internet Explorer 9’da sunulan doğal HTML5 desteğinin ve performans artışlarının üstüne inşa edilen bir sonraki sürümün sahip olduğu CSS3 özellikleri arasında çoklu sütun, ızgara yerleşimi, değişim ölçüleri, geçişleri, 3D dönüşümleri ve sıkı mod gibi özellikler bulunuyor.

Internet Explorer 10’un ön izleme platformu sürümünü Microsoft’un test sürüşü sitesinden indirebilirsiniz. Bu yeni versiyonun sadece üç haftalık bir geliştirme çalışmasının ürünü olduğu, ancak her 12 haftada bir yeni bir ön izleme versiyonunun sunulacağı belirtiliyor. Yeni internet tarayıcısının Windows 8 işletim sistemiyle birlikte dağıtıma sunulacağı tahmin ediliyor.

Video: Internet Explorer 10 Ön Gösterim Sürümü

İlgili – Microsoft Internet Explorer 10 Test Sürüşü

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER