Teknoloji

Microsoft ve Intel Bitcoin teknolojisini şirketlere götürmek istiyor

microsoft yapay zekâ
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft logoBlockchain teknolojisi şirketlere adeta terzi elinden çıkmışçasına uyuyor. Sadece Bitcoin’in temelini oluşturmakla kalmayan teknoloji; merkezsizliği ve hızıyla kargo takibi konusunda da oldukça işlevsel görünüyor. Bu durumun farkına varmış gibi görünen Microsoft, Intel ile birlikte Coco adını taşıyan bir çerçeve geliştirdi.

Coco, blockchain’in işe yarayabileceği tüm büyük ölçekli operasyonlarda kullanılabilmesi amaçlıyor. Intel’in “Yazılım Koruma Eklentileri” üzerine kurulu olan çerçeve, blockchain’in hızının ve güvenliğini her ölçekten operasyona kolaylıkla uyarlayabiliyor. Böylelikle şirketlerin özel bir blockchain sistemi oluşturmak için mesai yapmaktan kurtulması amaçlanıyor.

Ancak Coco’nun kullanımı için bazı koşulların karşılanması gerekiyor. Coco doğru ve güvenilir yürütme çevrelerini destekleyen tüm işletim sistemi ve hipervizörlerle çalışıyor gibi görünüyor. Ne var ki, bunun için Microsoft’un Azure bulut servislerini ve Intel donanımlarını kullanmak gerekiyor.

Microsoft ve Intel Coco’yu 2018’den itibaren kullanıma açacak

İki şirket Coco ile gerçekleştirilen işlerin 2018’den itibaren açık kaynaklı bir proje çerçevesinde sunulmasını planlıyor. Ethereum ve JP Morgan gibi şirketlerin şimdiden Coco ile ilgilendiği söyleniyor.

Coco’nun geliştirilmesi, blockchain’in yaygınlaşacağı anlamına gelmiyor. Ancak blockchain’e erişim bariyerinin aşağıya indirilebilmesi açısından Coco’nun geliştirilmesi önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER