Teknoloji

Microsoft ilk Xbox One güncellemesini yayınladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft yaklaşık 20 gün önce piyasaya sürdüğü yeni nesil oyun konsolu Xbox One için ilk güncellemesini yayınladı. Gece saatlerinde yayınlanan güncellemenin gerekli olduğu belirtilirken, güncellemeyle birlikte konsola yeni özelliklerin eklendiği ve bazı hataların giderildiği ifade edildi.

xbox-one-220513 (640 x 441)

SmartGlass ile ilgili bağlantı sorunlarına çözüm getiren güncelleme aynı zamanda çoklu oyunlara yeniden katılım esnasında yaşanan sıkıntılara, tutarsız bildirimlere, gösterge ve kablosuz ağ performansına yönelik düzeltme ve iyileştirmeler barındırıyor. Bunlara ek olarak, Xbox One’ın TV, sistem güncellemesi ve içerik güncelleme servislerine yönelik iyileştirmeler de paketin içinde yer alıyor.

Microsoft’tan yapılan açıklamada Xbox One’ın ”Instant On” özelliğini aktif hale getiren kullanıcılar konsollarını kapattıkları zaman güncellemenin indirilmeye başlayacağı ve arka planda güncelleme indirme işlemi tamamlandıktan sonra konsolun tamamen kapanacağı ifade edildi. Bu kullanıcıların daha sonra konsolllarını manuel olarak açmaları gerekecek.

Instant On özelliğini aktif hale getirmeyen Xbox One sahiplerinin ise güncellemeyi indirmeleri ve yüklemeleri için perşembe gününe kadar beklemeleri gerekiyor. Microsoft adına açıklamayı yapan Larry ”Major Nelson” Hyrb, 2014 için de çeşitli güncellemeler planladıklarını ve bunların kullanıcılardan gelen geri bildirimler doğrultusunda şekilleneceğini belirtti.

İlgili >> Major Nelson

İLGİLİ HABERLER