Teknoloji

Microsoft IFTTT entegrasyonu ile Cortana’nın kullanımını artırmak istiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un sanal asistanı Cortana Türkiye’de desteklenmiyor. Bu nedenle ülkemizde neredeyse hiç kullanıcısı bulunmuyor. Ancak yurt dışında da bu asistanın Amazon’un Alexa’sı, Apple’ın Siri’si veya Google’ın Asistan’ı kadar geniş bir kullanım alanı bulmuyor.

Görünüşe göre, her bir yeni akıllı ev cihazı ya da eşyası Microsoft’un Cortana’sı haricinde her türlü asistanı destekliyor. CES 2018’de bu gerçek acı biçimde ortaya çıktı ve Microsoft’u, asistan üzerinde geliştirme ve iyileştirme çalışmalarına odaklandığı şeklinde bir açıklama yaptırmak zorunda bıraktı. Ne yazık ki, ortada çok lâf az iş var gibi bir durum söz konusuydu. Neyse ki, bu durum ilk kez değişiyor ve bir aksiyon görüyoruz.

Microsoft, Cortana’nın IFTTT ile çalışacağını duyurdu. IFTTT, kullanıcıların uygulamaları ve cihazları birbirine bağlamasını, zincir oluşturmasını sağlayan ücretsiz bir çevrimiçi servis. Ayrıca şirket, Cortana’nın daha fazla donanım üreticisiyle birlikte çalışacağını da açıkladı. Ecobee, Honeywell Lyric ve LIFX gibi şirketler listede yer alıyor. Bu üreticilere ait cihazlarda asistan kurulumu için Windows 10’da Cortana’yı açmak veya diğer cihazlarda Cortana uygulamasını kullanmak yeterli olacak. Daha sonra Bağlı Ev menüsü altında cihazlar eklenebilecek.

Ancak IFTTT uyumluluğu en fazla dikkat çeken yenilik oluyor. Bu sayede Microsoft’un asistanının üçüncü taraf servislere açılmasına yardımcı olunacak. Üçüncü taraf şirketlerin; Alexa veya Google Asistan’a yaptıkları gibi, Cortana’yı entegre etmelerini ve uyumlu işlevleri sunmalarını beklemek yerine, Cortana, IFTTT’de var olan mevcut reçeteleri bulacak ve bunları Cortana destekli cihazlara bağlayacak.

Bu arada ortada Cortana destekli hiç cihaz yok sayılmaz. Örneğin, Harman Kardon Invoke hoparlör Cortana’yı kullanıyor. Bu hoparlör yurt dışında 199 dolara satılıyor.

İLGİLİ HABERLER