Manşetler

Microsoft Hub Keyboard sanal klavye iOS’e geldi

microsoft hub keyboard

microsoft hub keyboard

Microsoft’un deneysel uygulamalar geliştiren birimi olan Microsoft Garage’ın en son ürünü bir süredir beklenen iOS klavyesi Hub Keyboard oldu. Geçtiğimiz şubat ayında Android versiyonu yayınlanan sanal klavyenin iOS versiyonu da kullanıcılarla buluştu.

Türkiye App Store’undan da dağıtılan, ücretsiz olan, ancak henüz Türkçe karakter desteğine sahip olmadığı için pek kullanışlı olmayan Hub Keyboard sade ve minimal tasarımı tepesinde barındırdığı güçlü dosya ekleme ve arama tuşlarıyla birleştiriyor. Örneğin OneDrive’da depoladoğınız dosyalarda arama yapabilir ve bu dosyalar için oluşturduğunuz hızlı bağlantıları sohbet mesajlarınıza ekleyebilirsiniz. Ya da bir iletişim bilgisini adres defterinize bağlayarak kopyalayıp yapıştırabilirsiniz. Uygulamadan tam verimi almak isteyen kullanıcıların iPhone’un ayarları içinden klavyeye tam erişim izni vermeleri gerekiyor.

Garage uygulamaları genellikle elde fazla bekletilmeyen uygulamalar oluyor, Microsoft neredeyse her birkaç haftada bir yeni bir Garage ürünü uygulama çıkarıyor. Ancak Hub Keyboard sahip olduğu çekici tasarımı ve bazı kullanışlı özellikleriyle diğerlerine göre üstünde biraz daha çalışılmış hissi veriyor. Eğer Office 365 hesabına sahipseniz, klavyenin gelişmiş dosya ve kişi paylaşımı özelliklerinden tam anlamıyla yararlanmak için klavye ayarlarından hesabınıza giriş yapmanız yararınıza olacaktır.

Aslında Hub Keyboard sahip olduğu güçlü özelliklerle çalışanların aradığı klavye olabilir, ancak Türkçe desteğine sahip olmaması klavye uygulamasının buralarda kullanılmasını büyük oranda kısıtlıyor. Bu arada Google’ın da bir iPhone klavyesi üzerinde çalıştığı söyleniyor. Bir de Microsoft’un en popüler üçüncü taraf klavye üreticilerinden olan SwiftKey’in sahibi olduğunu unutmamak gerekiyor. Yani söz konusu klavye rekabeti olduğunda Microsoft tarafı epey güçlü görünüyor.

Aşağıdaki kaynak bağlantıdan Hub Keyboard’u cihazınıza indirip test edebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER