Teknoloji

Microsoft Hotmail kullanıcılarını Outlook.com’a yöneltmek için çalışmalara başlıyor

Microsoft, geçtiğimiz yaz devreye soktuğu e-posta servisi Outlook.com’u önümüzdeki haftadan itibaren aktif bir biçimde pazarlamaya başlayacak. Şirket, halihazırda Hotmail servislerinden faydalanan kullanıcılara e-postalar göndererek Outlook.com’a yükseltme şansı sunacak. Gmail, kullanıcılarını çekmek ise reklamlar kullanılacak. The Verge’e konuşan Microsoft’tan David Law, Outlook.com kullanıcılarının üçte birinin Gmail’den geldiğini doğruladı. Gmail kullanıcılarını Outlook.com’a çekmeye çalışan Microsoft, bu doğrultuda son olarak tek tıkla arşive ekleme butonunu servise eklemişti.

David Law, Hotmail kullanıcılarını Outlook.com kullanmaya teşvik etmek için şirketin servisin tam olarak hazır hale gelmesini beklediğini ifade etti. Microsoft, büyük çaplı pazarlama kampanyaları ve değişiklikleri ise önümüzdeki yılın başlarında gerçekleştiriecek. IMAP desteğinin geleceğine ilişkin soruya da yanıt veren Law, bu destekle ilgili talepleri sıkça aldıklarını belirtti. Ancak, planlanmış güncellerde IMAP desteğinin varlığını doğrulamaktan ise kaçındı. Bir Mac iştemcisinin ipuçlarını veren Law, konuya ilişkin daha fazla bilgi vermedi.

Law, Outlook’un Android uygulamasıyla ilgili görüşlerini de paylaştı. Tasarım ve fonksiyonellik açısından eleştirilen uygulamanın Android 2.x dünyasına ait olduğunu söyleyen Law, Android 4.0 ve üstü kullanıcıların da daha iyi ve modern bir deneyim yaşaması için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER