Teknoloji

Microsoft yeni HoloLens’i 2019’da görücüye çıkarabilir

microsoft hololens

microsoft hololensMicrosoft HoloLens, 2015’in ocak ayında şirketin düzenlediği bir Windows 10 etkinliğinde duyurmuştu. HoloLens’in geliştiricilere sevkiyatı ise geçtiğimiz yıl başlamıştı. Hâli hazırda 3 bin dolar ödeyen herkes HoloLens’in geliştirici versiyonuna sahip olabiliyor. Pek çok kişi Microsoft’un yakında ürünün son kullanıcı versiyonunu piyasaya sürmesini bekliyor. Ancak gelen son haberler, şirketin planlarında değişikliğe gittiğini gösteriyor.

Thurrott.com’da yer alan habere göre; Redmond merkezli şirket HoloLens’in ikinci versiyonu için yaptığı planları rafa kaldırdı ve doğrudan üçüncü versiyon için çalışmaya başladı. Bu da Microsoft’un yeni HoloLens’te daha büyük değişiklikler üzerine odaklanacağını gösteriyor. Pazardaki rekabet eksikliği de Microsoft’u bu kararı alma konusunda cesaretlendirmişe benziyor.

Yeni HoloLens’in çıkışı için 2019 işaret ediliyor. Artırılmış gerçeklik başlığı, 2016’da geliştiricilere ulaştırılmaya başlamıştı. 3 yıllık aranın temel standartlar çerçevesinde uzun olduğu söylenebilir. Ancak Microsoft’un HoloLens eksenli planları da hâlâ tam olarak bilinmiyor. Dolayısıyla bu araya çok da şaşırmamak gerekiyor.

Microsoft HoloLens küçülebilir

Microsoft’un yeni HoloLens ile birlikte artırılmış gerçeklik başlığını küçültmesi akıllara gelen ilk seçenek oluyor. Pil ömrü, işlemci ve görüş açısının geliştirilmesi de yapılabilecek diğer iyileştirmeler olarak sıralanıyor.

Sanal gerçeklik başlığı pazarı bir hayli kalabalık olsa da, şu an için Microsoft HoloLens ile doğrudan rekabete girecek yapıda bir ürün bulunmuyor. Magic Leap’in bu alanda çalışmaları olsa da, gelinen mevcut noktanın HoloLens’in bir hayli gerisinde olduğu söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER