Teknoloji

Microsoft HoloLens önümüzdeki yıldan itibaren Windows 10 PC’ler tarafından desteklenecek

microsoft hololens

microsoft hololensMicrosoft ve Intel, Windows 10 yüklü tüm bilgisayarların “karışık gerçeklik” uygulamalarını desteklemesi için güçlerini birleştiriyor. Intel’in geleneksel geliştirici konferansına katılan Microsoft’un Windows şefi Terry Myerson, önümüzdeki yıldan itibaren Intel işlemci taşıyan Windows 10 bilgisayarların Microsoft’un artırılmış gerçeklik başlığı HoloLens’i destekleyeceğini açıkladı. Myerson, tüm bilgisayarlarda “holografik bir kabuk” bulunacağını belirtti.

Myerson, “holografik kabuk” terimiyle Microsoft’un artırılmış gerçeklik başlığında bulunan işletim sisteminin aynısı olan bir platforma gönderme yapıyor. Myerson’ın işaret ettiği sistem, tüm PC’lerin Microsoft HoloLens ile çalışabilmesi ve tüm Windows Holographic uygulamalarını desteklemesi anlamına geliyor. Yayınlanacak bir Windows Güncellemesi ve evrensel Windows uygulama platformu, HoloLens kullanıcıları 3D ve 2D uygulamaları çalıştırabilecek.

Microsoft HoloLens siparişleri herkese açılmıştı

Myerson işbirliğini açıkladığı blog yazısında ilginç bir video da paylaştı. Söz konusu video, Windows 10 holografik deneyiminin “ucuz ve küçük” bir Intel NUC’de nasıl çalıştığını gösteriyor. Microsoft, bir süre önce artırılmış gerçeklik deneyiminin geniş kitlelere ulaşması için HoloLens siparişlerini herkese açmıştı. Ancak artırılmış gerçeklik başlığı için 3000 dolar ödemek gerekiyor. Bunun da başlığa olan ilgiyi olumsuz yönde etkileyebileceği rahatlıkla söylenebilir.

Sanal ve artırılmış gerçeklik konseptleri, Intel’in bu yıl düzenlediği geliştirici konferansının en önemli gündem maddeleri arasında bulunuyor. Intel, kullanıcılarına kablolara bağımlı kalmadan artırılmış gerçeklik deneyimi yaşatmayı amaçlayan “Project Alloy” isimli referans tasarımını etkinlik kapsamında görücüye çıkardı. El takibi üzerine kurulu teknolojinin 2017’nin sonları itibarıyla kullanıma sunulması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER