Teknoloji

Microsoft başka şirketlere HoloLens cihazları üretme izni verecek

microsoft hololens
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft hololensHoloLens yakında kardeşleriyle tanışabilir. Ancak bu kardeşler Microsoft tarafından üretilmeyecek. Şirket Computex kapsamında düzenlediği etkinlikte Windows Holographic platformunu üçüncü taraflara açacağını duyurdu. Böylelikle başka şirketlerin kendi sanal ve artırılmış gerçeklik cihazlarını üretmelerini mümkün kılacak.

Yazılım devi daha önce de platformlarını başka şirketleri kapsayacak biçimde genişlettiği için bu karar kulağa pek de şaşırtıcı gelmiyor. Microsoft HoloLens konseptinin çok yönlülüğünü ortaya koymak için de ekstra bir araç daha elde etmiş oluyor. Şirketin mevcut cihazı bazı havalı yeteneklerini ortaya koysa da, demolarda tanıtılan özelliklerin son kullanıcı için pek işlevsel olmadığını belirtmek gerekiyor.

Microsoft’un Windows ve Cihazlar Grubu’ndan sorumlu başkan yardımcısı Terry Myerson, son kullanıcıya yönelik bir HoloLens versiyonunun kendilerinden veya bir iş ortağından gelebileceğini belirtti ve “Her durumda bu müthiş bir şey.” şeklinde konuştu. Microsoft HoloLens’i Surface’e benzeten Myerson, HoloLens’in de benzer cihazların gelişimine ilham vereceğini ifade etti. Surface ilk başta bazı zorluklar yaşasa da, sonrasında etkileyici bir cihaza dönüşmüş ve diğer PC üreticilerini de benzer ürünler geliştirmeye teşvik etmişti.

Microsoft HoloLens cihazlarıyla dolu bir dünyanın nasıl bir yer olacağını göstermek için Computex etkinliğinde kısa bir video yayınladı. Söz konusu videoda HoloLens başlık kullanarak etkinlik alanı tasarlayan genç bir tasarımcı görülüyor. Başlık aracılığıyla arkadaşlarına gerçek zamanlı olarak ulaşan tasarımcı, HTC Vive ve HoloLens takan arkadaşlarıyla fikir alışverişinde bulunabiliyor. Tüm tasarımcılara sanal gerçeklikte kendileriyle sohbet eden yapay zekalı bir asistan da eşlik ediyor.

HTC Vive’ın HoloLens platformunu çalıştırması kulağa oldukça garip gelse de, Terry Myerson Windows Holographic için HTC ile doğrudan bir işbirliği içinde olduklarını belirtti.

İLGİLİ HABERLER