Teknoloji

Microsoft HoloLens 5.5 saat pil ömrüne sahip olacak

microsoft hololens

Microsoft, pek çok şirketin sanal gerçekliğe yatırım yaptığı bir ortamda HoloLens ile tercihini artırılmış gerçeklikten yana kullandı. Cihaza ilişkin olarak yapılan konuşmalar ve demolar heyecan verici olsa da, Microsoft HoloLens ile ilgili detayların açıklanmasında biraz ketum bir çizgi izlenmişti. Ancak Tel Aviv’de düzenlenen bir etkinlikte sahneye çıkan Microsoft’un teknik elçisi Bruce Harris, HoloLens’e ilişkin bazı ilginç ve önemli bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

Kabloların birbirine dolaşması ve bağlanması doğal bir durum. Ancak sanal gerçeklik veya artırılmış gerçeklik gibi teknolojilerde bu durum ölümcül sonuçlara yol açabilir. Dolayısıyla Microsoft artırılmış gerçeklik başlığında kablolardan tamamen kurtulacak. HoloLens’in kablolu bir versiyonunun olmayacağını söyleyen Harris, Wi-Fi ve Bluetooth yoluyla diğer cihazlara kablosuz olarak bağlanacağını belirtti.

HoloLens ile yapılabilecek şeylerin sayısı ise oldukça fazla. Öncelikli olarak evrensel Windows 10 uygulamaları HoloLens üzerinde çalıştırılabilecek. Bunun için kullanıcıların ekstra bir şey yapmasına ihtiyaç duyulmayacak. HoloLens’lerin birbirlerine internet üzerinden bağlanması ve kullanıcılara arkadaşlarının görüş açılarını deneyimleme fırsatını vermesi de artırılmış gerçeklik başlığının sunduğu ilgi çekici imkanlar arasında yer alıyor.

Bruce Harris konuşmasında HoloLens’in pil ömrüne değinmeyi de ihmal etmedi. Cihazın pil ömrünün temel kullanımda 5.5 saat olacağı, yoğun kullanımda bu sürenin 2.5 saate inebileceği belirtildi. Artırılmış gerçeklik deneyimine pek aşina olunmadığı için bir oturuşta 5.5 saatlik pil ömrünün tüketilmesi kulağa pek ihtimal dahilinde gelmiyor.

HoloLens’te kullanıcıların 60 cm. karşısında 15 inç’lik bir ekran varmış gibi bir izleme deneyimi sağlanacak. Deneyimli kullanıcılar için bu değerler biraz küçük olsa da, pil ömrü ve üretim maliyetleri için bazı tavizler verilmesi gerektiğini akıldan çıkarmamakta fayda var.Gelecek versiyonlarında gelişmesi muhtemel olan Microsoft HoloLens’in mevcut geliştirici sürümü 3 bin dolar karşılığında satılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER