Teknoloji

Microsoft HoloLens’te patent ihlâlinde bulunduğu iddiasıyla dava edildi

microsoft hololensMicrosoft HoloLens, özellikle kurumsal pazarda ivme kazanıyor. Ancak patent ihlâli iddiasıyla açılan bir dava, artırılmış gerçeklik başlığının hızını kesecek gibi görünüyor.

Merkezi ABD’nin Connecticut eyaletinde bulunan HoloTouch isimli şirket, Microsoft’un HoloLens’te kendisine ait iki patenti ihlâl ettiğini öne sürüyor. HoloTouch, holografik görüntülemeyle ilgili olduğunu belirttiği patentlerin 10 yılı aşkın bir süredir portföyünde bulunduğuna dikkat çekiyor. Jürili bir mahkeme isteyen şirket, Microsoft’un bilinçli olarak patent ihlâli gerçekleştirdiğini belirterek tazminat talebinde bulundu.

HoloTouch dava dosyasında 2006’da Microsoft’un kapısını ortaklık için çaldığını ancak bir yanıt alamadığını belirtti. Microsoft’un 2013’te kendi patenti için başvurduğunu ifade eden HoloTouch, söz konusu başvuruda kendisine ait patentlerden de bahsedildiğini ve bunun Microsoft’un kendisine ait patentlerden haberdar olduğunu gösterdiğini öne sürdü. HoloTouch, 2015 ve 2016’da da lisans anlaşması için Microsoft’un kapısını çaldığını ancak karşılık bulamadığını dosyada belirtti.

Microsoft HoloLens satışları davadan etkilenir mi?

Microsoft HoloLens satışlarının bu davadan etkilenip etkilenmeyeceği konusunda bir şey söylemek için henüz oldukça erken. Ancak HoloTouch şu aşamada bir satış yasağı talep etmediği için satışların durması beklenmiyor. HoloTouch’ın sahibi olduğu patentlerin birkaç ülkede geçerli olması ise davanın Microsoft’a çıkaracağı faturayı yükseltebilir.

İLGİLİ HABERLER