Teknoloji

Microsoft HoloLens ile çalışmak isteyenler için araştırma bursları sunuyor

microsoft-hololens-070715

Microsoft, HoloLens’in etkileyici kullanım alanlarını keşfetmek isteyen araştırmacılara ulaşmayı istiyor. Burs dağıtmak adına araştırmacılara çağrıda bulunan Microsoft, artırılmış gerçeklik başlığıyla çalışma yapmak isteyen gruplara 100 bin dolar ve iki adet HoloLens başlığı verecek. Şirket toplamda 500 bin dolar nakit para ve 10 adet HoloLens başlığı dağıtacak. Microsoft Research Başkan Yardımcısı Jeannette Wing, araştırmacıların HoloLens’i kullanmanın etkileyici yollarını keşfedeceklerine inandığını ve HoloLens’in öğrencilerin eğitiminde farklı yöntemler sunmak için kullanılabileceğini belirtti.

Microsoft’un aklında HoloLens’e dair bazı fikirler olsa da, şirket henüz HoloLens’in neye dönüşeceği konusunda nihai bir karar vermiş değil. HoloLens’in verinin görselleştirilmesi, insanların iletişimine yardımcı olması veya mühendislik, tasarım ve tıp alanlarında kullanılması yönündeki teklifleri görmeyi bekleyen Microsoft, HoloLens’in sanatsal amaçlar doğrultusunda da kullanılmasını istiyor. Şirket araştırmacıları kendi önerdiği alanlarla sınırlamayacağının ve “toplumda holografik bilişimin rolünü ve olası uygulamalarının” anlanmasını sağlayacak tüm tekliflerin değerlendirileceğini belirtti.

Microsoft eylül ayının başından itibaren gelen burs tekliflerini değerlendirmeye başlayacak. Hem üniversitelerde hem de bağımsız organizasyonlardaki araştırmacılar, HoloLens bursu için başvuruda bulunabilecek. HoloLens’in kullanımı için ilginç fikirler bulmanın iyi bir yolunu keşfetmiş gibi gözüken Microsoft, artırılmış gerçeklik ve kullanımı konusunda yeni ufuklar açmayı hedefliyor. Microsoft, bursu kazananları ekim ayında açıklayacak.

İLGİLİ HABERLER