Eğlence

HoloLens ile Halo 5: Guardians keyfi yaşamak mümkün

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, HoloLens geliştiricilerine geçtiğimiz hafta Twitter’da #MadeWithHoloLens etiketiyle kısa klipler paylaşma izni vermişti. Çoğunluğu 7 veya 8 saniye uzunluğundaki videolar, yazılımcıların Microsoft’un artırılmış gerçeklik başlığına dair nasıl bir vizyon oluşturduğuna dair fikir edinmeyi mümkün hâle getiriyor. HoloLens program müdürü Varun Mani tarafından paylaşılan söz konusu demolardan birinde, Xbox One oyunlarının nasıl HoloLens üzerinde oynanabileceği gösteriliyor. Mani, son zamanların popüler oyunlarından Halo 5: Guardians’ı artırılmış gerçeklik başlığının yardımıyla salonunda gezinerek oynuyor.

Yazılım devi, artırılmış gerçeklik başlığının kullanımı konusunda kamuoyunun da fikirlerini bekliyor. Bunun için bir program başlatan şirket, kazanan fikirin sahibine bir HoloLens geliştirme kiti armağan edecek.

Halo 5 videosunun görüntü kalitesi biraz düşük olsa da, 2015 çıkışlı bir FPS oyununun sanal ekrana taşınmasının nasıl bir şey olduğunu somut biçimde göstermesi bakımından önem taşıyor. Cihazın prototiplerinde görüş alanının fazlasıyla kısıtlı olduğunu ve sanal görüntülerin kullanıcılara sadece küçük bir üçgen içinde gösterildiği biliniyor. Mani ve diğer #MadeWithHoloLens katılımcılarının tam ekranda görüntü deneyimini nasıl mümkün kıldığı ise belirsizliğini koruyor.

Microsoft’un Xbox şefi Phil Spencer, geçtiğimiz ocak ayında HoloLens için oyun ihtimallerini değerlendirdiklerini belirtmiş ve Spencer açıklamasında hem özel hazırlanan oyunları hem de Xbox One oyunlarının aktarımını ihtimaller içine almıştı. Artırılmış gerçeklik başlığının tanıtımı sırasında yayınlanan demolarda ise Minecraft’tan ilham almış gibi gözüken bir bir oyuna yer verilmişti. Microsoft, E3 2015’te de katılımcılara HoloLens ile özel bir Halo 5 deneyimi yaşatmıştı. Ancak söz konusu deneyimde gerçek bir oyun veya aktarım sürecine yer verilmemişti.

HoloLens teknolojisini kullanmak adına artırılmış gerçeklik için özel olarak hazırlanmış bir oyun daha fazla iş görebilir. Ancak Xbox One oyunlarını aktarımın da artırılmış gerçeklik için beklenen kullanım alanları arasında bulunduğunu belirtmek gerekiyor. Oyun oynamak için bir daha asla fiziksel bir ekrana ihtiyaç duymamak ve oyunların salonun duvarını kaplaması, pek çok oyun severin merakla beklediği deneyimler arasında yer alıyor. Xbox ve HoloLens arasındaki entegrasyon, Microsoft’un sanal gerçeklik pazarının önemli oyuncularından Oculus ile yaptığı işbirliğini de tamamlama potansiyeli taşıyor. Söz konusu işbirliğine göre, Oculus Rift’in önümüzdeki yıl satışa sunulacak son kullanıcı versiyonu, Xbox One kumandası ile birlikte gelecek. Buna ek olarak, Windows 10 entegrasyonu sayesinde Xbox One oyunları Oculus Rift ile oynanabilecek.

İLGİLİ HABERLER