Teknoloji

Microsoft HoloLens gelecek yıl geliştiricilerin eline geliyor

microsoft-hololens

Microsoft sanal gerçeklik başlığı HoloLens’in “V1” olarak adlandırdığı ilk versiyonunu beklenenden daha yakın bir zamanda çıkaracak. Microsoft CEO’su Satya Nadella ilk hologram gösterim cihazının ilk geliştirici versiyonunun gelecek yıl içinde çıkacağını açıkladı.

Nadella V1’in daha çok geliştiricilere ve kurumlara yoğunlaşan bir versiyonun olacağını söylerken, HoloLens’in kendisinin şirket için beş yıllık bir yolculuğun eseri olduğunu da sözlerine ekledi. Bu yolculuğun başından çok sonuna yakınlaşmışız gibi bir izlenim elde etmekle birlikte, HoloLens’in internet üzerinden sipariş edileceği günler çok uzak değil gibi görünüyor.

Her ne olursa olsun, Nadella’nın açıklamaları HoloLens’in Microsoft’un laboratuvarlarından çıkıp piyasada bulunan bir ürün hâline gelmesinin ne zaman ve nasıl gerçekleşeceği hakkında en iyi ipuçlarını veriyor.

Nadella, bu yılın başında HoloLens’in çıktığında önemli bir oyun ürünü olacağı yönündeki beklentilere karşı çıkan bazı açıklamalar yapmıştı. HoloLens’i kurumların ve iş yerlerinin daha fazla kullanacağı bir ürün hâline getirmek istediğini, genelde Microsoft’un temel yaklaşımının iki farklı alana veya daha fazla alana yoğunlaşmak olduğunu da dile getirmişti. HoloLens ile tüketici ve kurumların birbirlerine bağlanabileceğini de vurgulamıştı.

Microsoft CEO’su, geçen hafta içinde BBC’ye verdiği röportajda HoloLens’in geliştirici versiyonlarının çok yakında çıkacağını ve daha sonra daha çok ticari kullanım senaryolarının öne çıkacağını ve ürünün evrimini sürdüreceğini dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER