Teknoloji

Microsoft HoloLens 2’nin geliştirici versiyonunu duyurdu

microsoft hololens 2

Microsoft HoloLens 2 başlığın geliştirici versiyonunu çıkardı. 3500 dolarlık fiyat etiketine sahip olan bu cihaz bu yılın sonlarına doğru işletmelere satılacak versiyonla aynı fiyatı taşıyor. HoloLens’in başlangıçtaki fiyatı 5000 dolar olarak belirlenmişken, geliştirici araç setinin fiyatı en başından beri 3500 dolar olmuştu. Dolayısıyla geliştiriciler için herhangi bir fiyat indirimi yapılmamış oluyor.

Araç setinin içinde HoloLens 2 donanımı ve Azure kredisinin yanı sıra Unity Pro ve Unity PiXYZ Plugin for CAD data eklentisinin ücretsiz deneme sürümleri bulunuyor. Ayrıca Microsoft, HoloLens 2 için Unreal Engine 4 desteğinin de mayıs ayı sonundan itibaren sunulacağını kaydetti. Bu, geliştiriciler için önemli bir eklenti ve kullanıcılara üretimde, ürün tasarımında, mimaride ve daha birçok alanda kullanım imkanı sunacak fotoğraf kadar gerçekçi taslakları içeren uygulamalar için kapı açıyor.

Microsoft geçtiğimiz şubat ayındaki MWC 2019‘da duyurduğu HoloLens 2‘nin ne zaman satışa çıkacağını açıklamadı. Ancak şirket bu yıl içinde geliştirici ve ticari ürünlerin ilgilenenlere ulaştırılacağının sözünü vermişti. Şirket bu sözlerini tutma yolunda ilerliyor gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER