Teknoloji

Microsoft HoloLens 2’nin piyasaya çıkışı yaklaşıyor

microsoft hololens 2

Microsoft HoloLens 2, geçtiğimiz şubat ayında Barselona’da gerçekleştirilen Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2019) tanıtılmıştı. Etkinlikte HoloLens 2’nin 2019’un ilerleyen dönemlerinde satışa sunulacağı belirtilmişti. Kastedilen “ilerleyen dönem” sonunda gelmiş gibi görünüyor.

Reuters tarafından yayınlanan habere göre, HoloLens 2 artırılmış gerçeklik başlığı eylül ayı içinde satışa sunulacak. Geçtiğimiz hafta Şanghay’da düzenlenen Dünya Yapay Zekâ Konferansı’nda sahneye çıkan Microsoft’un yapay zekâ ve araştırma şefi Harry Shum, söz konusu çıkış tarihini açıkladı.

Shum, HoloLens 2’nin eylül ayında çıkacağını belirtse de, Microsoft tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklama daha farklı bir izlenim oluşturuyor. Açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Şubat ayında açıkladığımız gibi, HoloLens 2 sevkiyatları bu yıl içinde başlayacak. HoloLens 2 için ön sipariş vermeyi düşünenlerden bilgi toplamaya başladık. Geri bildirim alma standardımızın bir parçası olarak da nihai ürüne yakın prototiplerimizi bazı müşterilerimizle paylaşıyoruz. Ancak genel çıkış için şimdilik bir tarih açıklamadık.”

Yazılım devi, 3 bin 500 dolarlık HoloLens 2 için bir süre önce kurumsal müşterilerden ön sipariş almaya başlamıştı. Microsoft bunun için HoloLens 2’nin geliştirici versiyonunu çıkarmayı bile beklememişti. Geliştirilmiş bir görüş açısı sunan yeni artırılmış gerçeklik başlığı, yeni bir Azure Kinect sensörü de barındırıyor. ARM işlemci, göz takibi sensörleri ve farklı bir ekran sistemi de HoloLens 2’nin yenilikleri arasında bulunuyor. Hareketle kontrol özelliğini de geliştiren Microsoft, nesneler üzerinde oynama yapmayı kolaylaştıracak.

Microsoft HoloLens 2 için daha açık bir yaklaşım içinde

Microsoft, HoloLens 2 için daha açık bir iş modelini tercih ediyor. Şirketin genel olarak Windows için de daha açık bir yaklaşım içinde olduğu söylenebilir. Geliştiricilerin HoloLens 2 için kendi uygulama mağazalarını hazırlamasını mümkün kılan yazılım devi; aynı yaklaşımı web’de dolaşma modelinde, API’larda ve sunucularda da sürdürüyor. Microsoft, bu konudaki tutumuyla daha önce Windows Mağaza politikasını sert şekilde eleştiren Epic Games CEO’su Tim Sweeney gibi isimleri bile etkilemeyi başarmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER