Teknoloji

Microsoft HoloLens 2’yi bu yıl tanıtmayı planlıyor

microsoft hololens 3

microsoft hololens 2Microsoft bu yıl içinde HoloLens 2 başlığını çıkarmayı planlıyor. The Verge sitesinin Microsoft’un planlarından yakından haberdar olan kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, yazılım üreticisi HoloLens’in gelecek versiyonuyla ilgili bazı detayları 2018’in ikinci yarısında açıklamayı planlıyor.

Sydney kod adıyla anılan HoloLens 2 başlığı, genişletilmiş alan derinliği içerecek, daha hafif ve giymesi de daha rahat olacak. Microsoft, başlığın maliyetini de önemli oranda düşürmeyi, böylelikle kurumların uyumunu kolaylaştırmayı hedefliyor.

Microsoft, HoloLens’in gelecek nesil versiyonlarını içinde ARM tabanlı işlemci barındıracak biçimde test ediyor. Bu işlemcinin pil ömrünü artırmaya yardımcı olacağı belirtiliyor. Ayrıca Google’ın da kendi ARM tabanlı artırılmış gerçeklik başlığını geliştirdiği söyleniyor. HoloLens 2’de Microsoft’un en son nesil Kinect sensörü ve performans artışını amaçlayan özelleştirilmiş yapay zekâ yongası da bulunacak.

Microsoft HoloLens 2’yi 2019’da piyasaya sürmeyi hedefliyor. Görünen o ki, şirket bu hedefini tutturacak biçimde yoluna devam ediyor.

Gelecek nesil HoloLens’te, tıpkı mevcut başlıkta olduğu gibi Windows 10’un bir türevi çalışacak. Bu versiyon karma gerçeklik odaklı kullanım senaryoları için özel olarak tasarlanıyor. Öte yandan şirket Surface Hub 2 ve Andromeda kod adıyla anılan Surface tabanlı not defteri cihazı gibi farklı donanım planları için de farklı yazılım modları geliştiriyor.

İLGİLİ HABERLER