Teknoloji

Microsoft HoloLens için bir yılda 150 uygulama hazırlandı

microsoft hololensMicrosoft HoloLens artırılmış gerçeklik başlığı, 31 Mart 2016’da geliştiricilerle buluşmaya başlamıştı. Dün itibarıyla bu önemli kilometre taşını geride bırakan Microsoft, artırılmış gerçeklik başlığına dair bazı bilgiler paylaştı.

HoloLens ile henüz son kullanıcıya ulaşılması hedeflenmese de, 3 bin dolar ödeyen herkes artırılmış gerçeklik başlığına sahip olabiliyor. Şirketin öncelikli hedef kitlesi olan geliştiriciler ise ilk 1 yılda HoloLens için 150 uygulama hazırladı.

Bu uygulamalar arasında bazıları fazlasıyla dikkat çekiyor. Gerçek zamanlı konuşmayı işitme engelliler için işaret diline çeviren HoloHear ve gerçek piyano tuşlarının üzerine hologram ekleyerek piyano öğrenenlere yardımcı olan Teomrin, ön plana çıkan ilk uygulamalar oluyor.

Microsoft HoloLens ekibini genişletiyor

Microsoft, artırılmış gerçeklik başlığı için oluşturduğu ekibi genişletmeyi sürdürüyor. Daha önce Oculus’ta pazarlamadan sorumlu olan Liz Hamren, aynı görevi Microsoft’ta HoloLens ve diğer karışık gerçeklik çalışmaları için yürütecek. Hamren, Microsoft’ta cihazlar ve Windows’tan sorumlu kurumsal başkan yardımcısı Yusuf Mehdi’ye bağlı olarak çalışacak. Mehdi, şirketin HoloLens’e ve bu yıl içinde piyasaya çıkacak diğer karışık gerçeklik başlıklarına büyük önem veriyor.

Microsoft’un üretici ortaklarının karışık gerçeklik başlıklarını bu yıl sona ermeden satışa sunması öngörülüyor. Mehdi, Microsoft çalışanlarına gönderdiği notta şirket olarak karışık gerçeklik girişiminde hızı artırmaya hazır olduğunu belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER