Teknoloji

Microsoft hesapları için iki aşamalı kimlik doğrulama sistemi faaliyete geçiyor

Microsoft Hesapları için iki aşamalı kimlik doğrulama sistemi kullanımına yönelik planlar resmiyet kazandı. Yazılım üreticisi önümüzdeki günlerden itibaren Microsoft hesaplarında iki aşamalı kimlik doğrulama sistemini bir seçenek olarak kullanıcılara sunacak. Güvenlik seviyesini isteyen kullanıcılar için daha da artıracak olan bu servis bir Microsoft hesabına kullanıcı girişi için kodlarla doğrulama sürecini gerekli kılacak. Microsoft, Xbox gibi iki aşamalı kimlik doğrulama sistemini desteklemeyen servisler için kullanıcıların uygulama şifreleri kullanmalarına izin verecek.

microsoft-authenticator-180413

Microsoft hesapları içinde belirli kısımlarda ek kimlik doğrulama yöntemlerini uzun zamandır destekliyordu. Ancak yeni getirilen bu iki aşamalı kimlik doğrulama servisi Microsoft hesabının tümü genelinde geçerli olacak. Yani hesaplar, içlerinde hangi verilerin saklandığına bakılmaksızın tam anlamda korunacak.

İki aşamalı kimlik doğrulama sistemini destekleyen bir Windows Phone uygulaması daha önce yayınlanmıştı. Bu uygulama iki adımlı doğrulama kodları için standart protokol desteği sunuyor. Yani, söz konusu uygulama sadece Microsoft hesapları için değil, Gmail ve Dropbox gibi servisler için de iki aşamalı doğrulama imkanı sunuyor. Microsoft söz konusu uygulamanın iOS ve Android versiyonlarını henüz çıkarmadı, ancak şirketin web tabanlı iki aşamalı sistemi de bu cihazları destekleyecek.

İlgili >> Resmi Microsoft Blogu, Microsoft Hesap Yönetim Sayfası

İLGİLİ HABERLER