Bilim

Microsoft Health uygulamasının adı Microsoft Band olarak değiştirildi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft healthMicrosoft iOS, Android ve Windows Phone üzerinden erişilebilen Health uygulamasının adını Microsoft Band olarak değiştirdi. İsim değişikliği Android ve Windows Phone’da hemen hayata geçerken, iOS’te de kısa süre içinde gerekli güncellemenin yapılacağı belirtildi. Microsoft Health uygulaması, şirketin Band adını taşıyan bilekliği için bir portal olarak hayata geçmişti. Ancak Microsoft, diğer şirketlerin de uygulama ve cihazlarını servise aktarmalarını istemişti. Buna rağmen, uygulamanın temel kullanıcı kitlesi Band sahipleri olmuştu. Dolayısıyla mobil cihazlarda yapılan isim değişikliği kulağa daha mantıklı geliyor.

Microsoft’un isim değişikliğinin ilginç bir zamanda gerçekleştiği de söylenebilir. Şirketin Band fitness bilekliğinin yeni versiyonlarını hazırlamayacağı iddiası, çok kısa bir süre önce gündeme gelmişti. İlgili haberde Band’in Windows 10 ile çalışması için kurulan ekibin dağıtıldığı ve 2016 içinde bilekliğin yeni bir versiyonunun piyasaya sürülmeyebileceği belirtilmişti.

Microsoft Health platformunu desteklemeyi sürdüreceğini açıklamıştı

Söz konusu iddia üzerine şirketten yapılan açıklamada, Health platformunun desteklenmeye devam edileceği belirtilmişti. Microsoft, Band 2’nin de satış ve desteğinin süreceğini açıklamıştı. Gelecek nesil Band cihazları konusunda somut bir işaret verilmese de, Microsoft’un açıklaması yazılım ve Health servislerinin ömrünün cihazlarla sınırlı olmayacağını düşündürmüştü.

Microsoft’un ekim ayının sonlarında bir yazılım etkinliği düzenlemesi bekleniyor. Söz konusu etkinlikte donanım üreticilerini Microsoft Health’i destekleme konusunda cesaretlendirecek duyuruların yapılması da ihtimaller arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER