EğlenceTeknoloji

Microsoft’un Halo: The Master Chief Collection ile ilgili iddialı planı

halo: the master chief collection

Microsoft’un Halo: The Master Chief Collection oyununu PlayStation 4’e getirme fikrini değerlendirdiği söyleniyor. Ne var ki, bu düşüncenin hâlâ varlığını koruyup korumadığı bilinmiyor.

Sacred Symbols: A PlayStation Podcast adlı özel bir yayının yakın zamanda yayınlanan bir bölümünde konuşan eski IGN PlayStation mıhabiri Colin Moriarty, Microsoft’un birkaç yıl önce Halo oyunlarını PlayStation’a getirmeyi düşündüğünü öne sürdü.

Moriarty, programın sunucularından Chris Ray Gunn ile sohbetinde, “PS4 için Master Chief Collection’ın yıllar önce konuşulduğu konusunda iyi otoriteye sahibim.” ifadesini kullandı. Öte yandan Xbox’a özel oyunların PlayStation 5 için de çıkmasının kendisini şaşırtmayacağını dile getirdi. Çünkü Microsoft, Xbox markasını donanımın ötesine taşımak istiyor.

Moriarty’nin açıklamasını değerlendiren Halo Direktörü Frank O’Connor, oyunu PlayStation 4’e getirme konusunda biraz gerçeklik payının bulunduğunu söyledi. Ne var ki, görüşmelerin hangi boyutta olduğu konusunda net bir fikir vermedi.

O’Connor, konuyla ilgili tweet’inde, “Kurumsal düzeyde platformlar arasındaki konuşmaların detaylarından haberdar değilim, ancak ?planlar? ile “örnekler” arasında mesafe bir uçurum niteliğinde olabilir. Yıllar boyunca bunlar hakkında çok şeye rastladık, ancak bir satır kod bile göz önüne gelmedi.” dedi.

Halo: The Master Chief Collection‘ın PC sürümü ancak bu sene çıktı. Bu oyun Xbox ve PlayStation arasındaki bariyeri kırmak için mükemmel bir seçim olabilirdi. Halo serileri çizgi romanlara, kitaplara, aksiyon uyarlamalarına, oyuncaklara ve diğer içerik türlerine ilham veriyor. Bu da onu rakip konsola taşınması için elverişli hâle getiriyor. Microsoft’un bu oyun için hâlâ aynı düşüncede olduğunu bilmiyoruz, ancak belki Halo Infinite için bir plan yapılabilir.

Çok beğenilen serinin gelecek oyunu olacak Halo Infinite, video oyun endüstrisini en pahalı oyunu olacak. 2020 sonlarında yayınlanacak bu oyun Microsoft’un Project Scarlett olarak adlandırdığı gelecek nesil oyun konsoluyla aynı zamanda çıkacak.

Project Scarlett AMD’nin Ryzen 2 işlemcisini temel alacak özelleştirilmiş bir işlemciyle çalışacak. Ayrıca AMD Navi tabanlı bir GPU barındıracak. GDDR6 RAM de taşıyacak. Konsolun saniyede 120 kare görüntü hızına ulaşabileceği belirtiliyor. 8K çözünürlük desteği de olacak ve gerçek zamanlı ışın izleme yeteneği barındıracak.

Microsoft E3 2019 etkinliğinde, Project Scarlett’ın tanıtımı sonrasında gösterilen Halo Infinite fragmanı fazla bir detay vermiyor, oyuncuların oyunda neler göreceği hakkında ipuçlarını alamıyoruz. Ancak sonunda Master Chief bir nedenden dolayı çatlamış veya kırılmış bir Halo’ya bakarken görülüyor.

İLGİLİ HABERLER