Teknoloji

Microsoft güvenlik güncelleştirmesinin dağıtımını erteledi

windows 10
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft guvenlik guncellestirmesiMicrosoft her ay düzenli olarak yayınladığı güvenlik güncelleştirmesinin dağıtımını bu ay erteledi. Şirketten yapılan açıklamada, ertelemeye son dakikada ortaya çıkan bir problemin yol açtığı belirtildi. Ertelenen Microsoft güvenlik güncelleştirmesi, 14 Martta kullanıcıların karşısına çıkacak.

Microsoft’un söz konusu pakette dosya paylaşım protokolünde bulunan bir “zero-day” açığını kapatması bekleniyordu. Ancak alınan erteleme kararıyla birlikte Windows cihazlar neredeyse 1 ay daha tehlikelere karşı açık olacak.

Bir aylık ertelemenin eşine daha önce rastlandığını söylemek mümkün değil. Microsoft’un düzenli güncellemeleri içinde bazı yamaları yayınlamayı ertelemesine bile daha önce pek sık rastlanmamıştı. 2003’ten bu yana düzenli olarak güvenlik güncelleştirmesi yayınlayan Microsoft, böylelikle hem kendi maliyetlerini kısıyor hem de sistem yöneticilerine düzenli bir test takvimi içinde çalışma fırsatı sunuyor.

Microsoft güvenlik güncelleştirmesi dağıtımının ertelenmesinin nedeni konusunda sessiz

Microsoft, ertelemeye neyin yol açtığı konusunda sessizliğini koruyor. Şirketten yapılan açıklamada sadece “son dakika sorunu”ndan bahsediliyor. Ancak ZDNet’in haberine göre, Microsoft’un yama yapım sistemindeki problem gecikmenin temel kaynağı olarak öne çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER