Teknoloji

Microsoft güvenli bir web için geliştiricilere ücretsiz SSL desteği sunuyor

Microsoft gerçekleştirdiği SSL hamlesiyle geliştiricilerin kullanıcılarını güvende tutmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. İnternet tarayıcısının bir sitenin arkasında güvenilir bir şirketin bulunduğu yetkisini vermesini sağlayan SSL sertifikası için belirli bir parayı gözden çıkarmak gerekiyor. Microsoft ise Azure geliştiricileri için ücretsiz SSL güvenlik sistemi sunmaya başladı.

microsoft-azure-040414

Build 2014 etkinliğinde yapılan duyuruya göre şirket geliştiricilere tekil IP tabanlı SSL sertifikası ve beş adet SNI (Sunucu Adı Kimliği) tabanlı sertifika verecek.

Bu arada Microsoft duyurduğu çeşitli yeni geliştirici araçlarıyla kimlik tanımlama ve site ve servis hatalarını çözme konularında da site sahiplerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Bunlar içinde bir sitenin Internet Explorer, Chrome ve benzeri bir internet tarayıcısıyla canlı düzenlenmesi veya BrowserLink olarak adlandırılan ve kodun Visual Studio içinde anlık güncellenmesine imkan veren özellik de yer alıyor.

Microsoft geliştiricilerin Azure ve Visual Studio ile tek bir oturumda, Windows Phone ve iOS gibi platformlarda çalışabilecek çapraz platform uygulamalar geliştirmelerine izin verecek.

İlgili >> SlashGear

[Görsel – SlashGear]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER