Manşetler

Microsoft Google’ın Exchange ActiveSync kararı nedeniyle şaşkın ve üzgün, e-postalar için IMAP’i önerdi

Google’ın 30 Ocak tarihinde ücretsiz Gmail hesapları için ActiveSync eş zamanlama desteğini sonlandıracak olmasıyla ilgili Microsoft’tan resmi bir açıklama geldi. Şirket Google’ın kararı nedeniyle şaşkın ve üzgün olduğunu belirtirken bunun yeni Windows Phone cihazlarında kişisel Gmail hesaplarının takvim ve kişi bilgilerinin eş zamanlanmasında sorun çıkaracağını kaydetti.

Microsoft geçen yıl bitmeden hemen önce Google’ın kararıyla ilgili olarak bir açıklama yapmıştı, o açıklamada sorunun çözümüyle ilgili herhangi bir işaret verilmemişti. Görünüşe göre, aradan zaman geçmesine rağmen Microsoft’un soruna çözüm olacak bir girişimi henüz yok. Resmi açıklamada Gmail kişilerinin ve takvim kayıtlarının eş zamanlanması konusunda bir ipucu bulunmuyor. Ancak Windows Phone sahiplerinin Google e-posta hesaplarına gelen iletileri IMAP üzerinden alabileceklerini kaydetti.

Microsoft’tan gelen resmi açıklama aşağıdaki gibi:

“Birçok kişi gibi biz de Google’ın müşterilerin cihazları üzerinden hesaplarına bağlanmasını zorlaştırma isteğini şaşkınlık ve üzüntüyle karşılıyoruz. Eğer, özellikle tablet veya akıllı telefonunuzda, daha iyi bir e-posta deneyimi isterseniz, şu an Outlook.com’a geçiş yapmayı seçmiş milyonların arasına katılabilirsiniz. Windows Phone kullanıcıları Google e-postalarını IMAP üzerinden eş zamanlamaya devam edecek.”

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER