EğlenceManşetler

Microsoft ve Google YouTube Windows Phone 8 uygulamasında yine anlaşmazlığa düştü

Microsoft geçtiğimiz mayıs ayında Windows Phone 8 için yerel nitelikte bir YouTube uygulaması yayınlamıştı. Bu uygulama o zamana kadar üçüncü taraf YouTube uygulamalarını kullanmak istemeyip YouTube’un mobil web sitesiyle idare edenler için ilaç gibi gelmişti.

youtube-windows-phone-150813 (565 x 377)

Ne var ki, uygulamanın yayınlanmasının ardından Microsoft ve Google kamuoyu önünde atışmaya başladı, çünkü Google’ın belirttiğine göre bu uygulama kullanım şartnamesini ihlâl ediyordu. Daha sonra birlikte hareket etmeye karar veren iki şirketin işbirliği doğrultusunda geliştirdiği yenilenmiş uygulama ağustosta Windows Phone Mağaza’da yeniden yayınlandı. Bu yeni sürümde Google’ın daha fazla izi vardı ve reklamlar da gösteriliyordu. Ancak ekim ayına geldiğimizde bu ortaklığın da bozulduğuna tanık olduk.

Dün YouTube Windows Phone 8 uygulamasına gelen güncelleme her şeyi geçen mayıs ayının öncesine götürdü. Microsoft tarafından sağlanan YouTube uygulamasını güncelleyenler uygulamayı açtıklarında karşılarında YouTube’un Google tarafından hazırlanmış iOS ve Android uygulamalarınınkine benzer bir hisse sahip; YouTube hesabına, bildirimlere, aboneliklere ve bunun gibi içeriklere erişim izni veren doğal görünümlü uygulama yerine m.youtube.com adresindeki mobil web sitesine yönlendirilen uygulamayla karşılaştı.

Bu arada YouTube uygulamasını güncellemeyip eski sürümü kullanmak isteyenlerin de gidecekleri çok fazla yol yok. Eski sürümü açıp kontrol ettiğimizde YouTube’a bağlanılamadığını ve herhangi bir içeriğin gösterilmediğini gördük.

Bundan sonra olay hangi yönde gelişir bilinmez. Ancak Microsoft’un Windows Phone kullanıcılarına iOS ve Android’de olduğu gibi bir YouTube deneyimi sunmak istediğini biliyoruz. Google daha önce olduğu gibi bundan sonra da Windows Phone konusunda kendisini fazla zorlamayacak gibi görünüyor. Sonuç olarak, eğer Microsoft diğer platformlardakinden geri kalmayan bir YouTube deneyimi sunmak istiyorsa, Google’ın kurallarına göre oyun oynamak zorunda gibi görünüyor.

İlgili >> Windows Phone Central, Windows Phone Mağaza

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER