Teknoloji

Microsoft geride kalan mâli çeyreğinde rekor tablo ortaya koydu

Teknoloji şirketlerinden rekor niteliğinde mâli çeyrek raporları gelmeye devam ediyor ve bu sefer de sıra Microsoft’ta. Şirket üçüncü mâli çeyrek yılına ait durum raporunu açıkladı. Bu dönemde 16.43 milyar dolar ciro elde eden şirket bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13’lük bir sıçrama gerçekleştirerek analistlerin beklentilerinin de ötesine geçti.

5.23 milyar dolar net kazançla geçen yıla göre yüzde 31’lik bir artış kaydeden şirket Office 2010, Xbox ve Kinect satışlarının bu tabloda önemli rol oynadığının altını çizdi. Öte yandan şirket şimdiye kadar 350 milyon Windows 7 lisansı sattığını da açıkladı. Eğlence ve Cihazlar Departmanı ise yıldan yıla yüzde 60’lık bir büyüme kaydetti. Bu büyüme de rekor seviyede gerçekleşen Kinect satışlarıyla Xbox 360 konsollarının devam eden güçlü satış grafiği ve Xbox Live’ın payı büyük. Şirket üçüncü çeyrekte 2.4 milyon Kinect sensörü ve 2.7 milyon Xbox 360 konsol satışı gerçekleştirdi.

Window Phone cephesine bakacak olursak, Microsoft’un bu alanda fazla detay paylaşmadığını görürüz. Gerçekleştirilen telekonferansta ürünlerle ilgili izlenimlerin iyi olduğu ve müşteri memnuniyetinin yüksek olduğuna değinildi. Yazılımcıların ilgisinin Nokia ile ortaklığın duyurulmasından sonra arttığı da dile getirildi.

İlgili – Microsoft

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER