Teknoloji

Microsoft geliştiricileri çift ekranlı cihazlarına hazırlamaya başladı

microsoft surface duo

2020’de pek çok şirket çift ekranlı cihazlarını kullanıcılarla buluşturacak. Bu şirketlerden birisi de Microsoft. Çift ekranlı Surface Duo ve Surface Neo‘yu geçtiğimiz ay gözler önüne çıkaran şirket, şimdi de geliştiricileri bu yeni cihazlar için hazırlamaya başladı.

Detaylar için 2020’nin başlarına kadar beklemek gerekse de, yazılım devi bir blog yazısı aracılığıyla geliştiricilere yönelik ilk bilgi paylaşımını gerçekleştirdi. Söz konusu blog yazısında, Android ve Windows 10X’teki mevcut uygulamaların yeni araçlara ve tasarım dokunuşlarına gerek kalmadan çalışmaya devam edebileceği belirtildi.

Çift ekranlı cihazların kapasitesinden yararlanabilecek uygulamalar geliştirmek için en ideal yol ise hem Windows’u hem de Android’i kapsayacak bir yol bulmak olacak gibi görünüyor. Bu yaklaşımın gerçekte nasıl şekilleneceğini ve ortaya nasıl sonuçlar çıkaracağını görmek içinse biraz sabırlı olmak gerekiyor.

Microsoft Surface Duo ve Neo’yu 2020’nin sonlarında çıkarmayı planlıyor

Microsoft’un mevcut planlarına göre, Surface Duo ve Surface Neo’nun 2020’nin sonlarında satışa sunulması öngörülüyor. Bu da geliştiricilerin önünde söz konusu iki cihaza yönelik uygulamalar geliştirme konusunda uzun bir zaman olduğu anlamına geliyor.

Surface Duo ve Surface Neo’yla ve bu iki cihaza yönelik geliştirme süreçleriyle ilgili detaylar da önümüzdeki dönemde kademeli olarak paylaşılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER