Teknoloji

Microsoft gelecek nesil Xbox’ı 2013’ün sonunda piyasaya sürmeyi hedefliyor

Microsoft yedi yaşını doldurmuş olan Xbox 360 oyun konsolunu satma konusunda herhangi bir sorun çekmiyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de resmen satışa sunulan bu konsol bu kadar yaşa gelmiş olmasına rağmen heyecan yaratmayı başarıyor. Buna ek olarak ABD’de Kara Cuma olarak adlandırılan geçtiğimiz cuma günü toplam 750 bin konsol satışı gerçekleştirmiş olması da bu konsolun oyunseverlerden hâla büyük bir ilgi gördüğünü gösteriyor.

Ne var ki, yukarıda bahsettiğimiz tablo ileri doğru adım atmaya engel değil. Microsoft gelecek nesil oyun konsolu için çoktan çalışmalara başladı. Bloomberg’in içerideki kaynaklarından aktardığı bilgilere göre Microsoft yeni nesil Xbox’ı gelecek yıl bu zamanlarda piyasaya sürmeyi planlıyor, muhtemelen 2013’ün Kara Cumasında çılgın müşteriler raflarda yeni konsolu görüyor olacak. Aslına bakarsanız, geçilen bu haber çok sürpriz sayılmaz, çünkü uzun zamandır hem Microsoft’un hem de Sony’nin yeni nesil konsollarını 2013’te çıkaracağı yönünde haberler geliyor. Microsoft’un gelecek yıl çıkarmayı planladığı konsol için inceltilmiş bir tasarım düşündüğü, bununla birlikte oyunun yanı sıra ev eğlence servislerine de daha fazla odaklanacağı söyleniyor.

Bloomberg şirketin yeni Xbox’ı tanıtmak için tek başına bir etkinlik düzenlemeke yerine E3 gibi geniş katılımlı bir fuarı kullanabileceği söyleniyor. Haberde Xbox’ın muhtemel teknik özellikleir veya yetenekleriyle ilgili bir bahis geçmiyor. Ancak Microsoft’un Kinect adlı hareket tabanlı kumanda teknolojisinin ve giderek genişleyen Xbox içerik servislerinin yeni konsolda yer almasını bekleyebiliriz.

İlgili >> Bloomberg

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER