Manşetler

Microsoft gelecek nesil Windows’un yonga üstü sistem mimarisini destekleyeceğini duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft birkaç haftadır ortalıkta dolaşan bir dedikodunun doğruluğunu CES 2011’de onayladı. Windows’un gelecek nesil versiyonunda yonga üstü sistem mimarisini kullanabileceğine dair birçok spekülasyon ve dedikodu ortada dolaşıyordu. Nihayet bunların doğru çıktığını bugün görmüş olduk.

Microsoft, Las Vegas’ta düzenlenen CES 2011 tüketici elektroniği fuarında yonga üstü sistem (SoC) mimarisine odaklanacağını ve Windows’un gelecek versiyonlarının bu mimariyi destekleyeceğini duyurdu. Microsoft ARM tabanlı sistemleri desteklemek için NVIDIA, Qualcomm ve Texas Instruments ile işbirliği yapacak. Microsoft’un duyurusunda Windows’un gelecek versiyonunu Intel tarafından geliştirilmiş ve x86 mimarisi baz alınmış bir SoC mimarisi üzerinde gösterdi. Aynı şekilde NVIDIA, Qualcomm ve Texas Instruments’ın tasarımları da sunuldu. Şirket ayrıca Surface’in ikinci versiyonunu da gözler önüne serdi. Surface’in yeni versiyonunda kameraların kullanımında vazgeçildi ve bunun yerine kızılötesi sensörlerin kullanımına ağırlık verildi. Sonuç olarak daha ince bir cihaz ve daha fazla doğruluk mümkün kılınmış oldu.

Windows’un yeni versiyonunun ne zaman çıkacağına dair kesin bilgiler henüz mevcut değil. Ayrıca Microsoft’un geliştirmekte olduğu yeni Windows kullanıcı arayüzüne dair detaylar da bilinmiyor. Ayrıntıları aşağıdaki bağlantıda yer alan basın bülteninde bulabilirsiniz.

İlgili – SlashGear (Basın Bülteni)

İLGİLİ HABERLER