Eğlence

Microsoft eski Gamertag isimlerini yeniden kullanıma açıyor

microsoft gamertagOrijinal Xbox döneminden bu yana oyuncular Xbox Live’a Gamertag ile giriş yapıyor. Twitter kullanıcı isimlerine benzer bir dijital kimlik niteliğindeki Gamertag isimlerinin önemli bir kısmı da, tıpkı Twitter isimleri gibi, kapılmış durumda. Dolayısıyla pek çok kullanıcı “Beemo” yerine “Beemo1932049” gibi isimlerle yetinmek zorunda kalıyor.

Pek çok kişi yıllardır aynı Gamertag ismini kullanıyor, ancak kimi oyuncular eski isimlerini yeni isimlerle değiştirirken kimileri de Gamertag’lerinden tamamen vazgeçmişti. Microsoft, daha önceden kullanılmış olan 1 milyon Gamertag ismini önümüzdeki çarşamba günü kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Microsoft Gamertag isimlerini yeniden tedavüle sokacak ama bu imkandan faydalanabilmek için toplamda en az 1 yıl boyunca Xbox Live Gold abonesi olmak gerekiyor. Gamertag isimleri 24 saatlik bir periyot süresince yayınlanacak. Böylelikle farklı zaman dilimlerindeki kişilerin saatlerini ayarlamasına gerek olmayacak.

Gamertag değişikliği önümüzdeki çarşamba itibarıyla Xbox.com, Xbox One ve Windows 10’daki Xbox One uygulaması üzerinden gerçekleştirilebilecek.

İLGİLİ HABERLER