Teknoloji

ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun Microsoft’a açtığı davada ön duruşma gerçekleştirilecek

microsoft activision blizzard microsoft ftc

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), Microsoft’un 68.2 milyar dolar karşılığında satın almasını mahkemeye taşımıştı. Federal mahkeme, Microsoft FTC davasının ön duruşmasının 3 Aralık’ta gerçekleştirileceğini açıkladı.

Microsoft, Activision-Blizzard’ı satın aldığını geçtiğimiz yılın ocak ayında duyurmuştu. Satın alma anlaşması açıklandığında sürecin 2023’ün haziran ayında tamamlanabileceği belirtilmişti. Ancak farklı ülkelerde başlayan inceleme süreçlerine FTC’nin davasının da eklenmesi, bu hedef tarihin tutturulamayabileceğini gösteriyor.

FTC Direktörü Holly Vedova tarafından daha önce konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyordu: “Microsoft belli içerikleri oyun pazarındaki rakiplerinin erişimine kapatabileceğini ve kapatacağını çoktan göstermiş durumda. Biz bugün Microsoft’un bağımsız bir oyun stüdyosu üstünde hakimiyet kurmasını ve hızla büyüyen, dinamik oyun pazarlarında rekabete zarar vermesini engellemeyi hedefliyoruz.”

FTC’nin hakimi davasının nedenleri konusunda ikna etmesi için ciddi bir çaba göstermesi gerekiyor. Öncelikle Microsoft, rakiplerini devredışı bırakacak yatay bir satın alma hedeflemiyor. Şirket anlaşmanın onaylanması için çeşitli tavizler vermeye hazır olduğunu daha önce göstermişti. Call of Duty serisi oyunlarının 10 yıl boyunca PlayStation ve diğer rakip platformlarda oynanabileceğinin sözünü veren Microsoft, serinin Nintendo konsollarına geleceğini de açıklamıştı.

Microsoft FTC dışında İngiltere’nin de merceği altında

Microsoft FTC dışında İngiltere Rekabet ve Piyasa İdaresi tarafından da sıkı bir markaj altına alınmış durumda. İdare, Microsoft ile Activision-Blizzard arasındaki anlaşma hakkında kapsamlı bir inceleme yürütüyor.

İLGİLİ HABERLER